Skip to content
juli 4, 2015 / underbarahem

Grillat, förrätt och varmrätt!

Idag har det varit en underbar dag och jag har varit ledig, först är det sedvanliga handlandet sen blir det mys hemma. Har verkligen njutit i solen och det har blivit lite dartspel… jippi jag vann en gång.
Sen blev det grillat både till förrätt och varmrätt. Millian och Miltons kompis Rosine var här med sin pappa, det är tur att det finns leksaker här så att alla barnen kan leka.
Sen blev det lite grillat!
Här kommer recepten:
Smaklig måltid!
Tortilla-guaccolome
Förrätt grillad guacamoletortilla
2 st avocado, 1 röd lök, 2 st tomater, 125gr mozzarella, 2 st vitlöksklyftor, saft från en lime, 8 tortillas, flingsalt och svartpeppar, tabaco.
  1. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i tjocka skivor.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
  3. Skiva tomaterna tunt.
  4. Riv mozzarellan i mindre bitar och hacka vitlöken mycket fint.
  5. Fördela alltsammans över tortillabröden, pressa över limesaft, strö på koriandern och krydda med salt och peppar.
  6. Rulla ihop tortillabröden och fäst med tandpetare.
  7. Grilla tortillarullarna i cirka 2 minuter på svag värme, gärna över indirekt värme där de inte ligger ovanför kolen.
  8. Vänd på rullarna efter halva tiden.
  9. De är klara när de har fått lite färg och mozzarellan har smält.
  10. Servera direkt.Chiligrillad-kyckling
Chiligrillad kyckling
Ingredienser:
Kycklingfilé 4 st, 8 skivor bacon, chilipulver
Gör så här:
  1. Sätt på utegrillen ta ut filéerna och bacon ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  2. Krydda filéerna med chilipulver. Linda bacon runt filéerna.
  3. Grilla på indirekt värme, eller 10 cm över glöd. Grilla kycklingen 5-7 min på var sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet, som skall vara vitt rakt igenom.
  4. Låt köttet vila 5 minuter.Potatissallad2015

Potatissallad med pepparrot: 

600 g  färskpotatis, 1,5 dl gräddfil, 1 msk dijonsenap, 0,5 tsk flytande honung, 2 msk riven pepparrot, 1 st citronskal rivet, salt och peppar efter tycke och smak, 1 st röd lök, 2 dl cocktailkapris, riven pepparrot till servering.

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Häll av potatisen och låt den svalna något i en bunke.
  3. Skär eventuellt potatisen i mindre bitar.
  4. Rör samman gräddfil, senap, honung, pepparrot och citronskal.
  5. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Rör ner dressingen i den varma potatisen och blanda ordentligt.
  7. Strimla rödlöken och fördela den tillsammans med kapris på toppen, samt eventuellt mer riven pepparroChiligrillad-kyckling,-potatissallad-Hoppas på en lika underbar dag i morgon med sol och värm, kanske ett bad vid Hofsnäs. Annars får man väl hitta på något annat, finns hur mycket som helst att göra.

Önskar Er en underbar lördagskväll och en härlig söndag!

Kram Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: