Skip to content
juni 27, 2015 / underbarahem

Grillad kycklinglårfilé och bakad färskpotatis med gräslökssmör

Nu äntligen kunde man sitta ute utan att frysa, så idag blev det grillat. Var på hundutställning i dag så recepten blev snabba recept, grillspett och rostad potatis. Men det blev perfekt, smakade väldigt gott, eller var det värmen ute som gjorde att det var så mysigt att sitta och äta på altanen.

Kycklingspett

Kycklinglårfilé

Marinad 1:  2 msk Smör-&rapsolja, 2 tsk torkad dragon, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar

Marinad 2: 0,5 dl olivolja, 1 msk soja, 1 msk vinäger , 1 tsk sambal oelek , 1 tsk tomatpuré, 2 pressade vitlöksklyftor,

0,5 dl sweet chili att pensla spetten med

1. Blanda marinaderna var för sig i en plastpåse och lägg i bitar av kycklinglårfilén i varje påse.

2. Låt ligga en timme eller längre i kylen.

Sweet Chilisås: 1 burk matlagningsyoghurt, ca 2 dl, 3 msk sweet chilisås, 2 krm svartpeppar

1. Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås

Hackesallad

Vinigrettesås: 1⁄2 dl rapsolja, 2 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt, 1 krm peppar

Hacksallad: 1 liten rödlök, 1 gurka, 3 tomater, 1 huvud färsk vitkål

1. Rör ihop vinigrättsåsen.

2. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan.

3. Ansa och skär gurka, tomat och isberg i grova bitar på en rymlig skärbräda.

4. Hacka allt fint.

5. Strö över lök.

6. Ringla över vinigrätten.

Rostad-potatis-med-gräslök

Bakad färskpotatis med gräslökssmör: 800 g små färskpotatisar, nymalen svartpeppar, 150 g rumstempererat smör, det yttersta gula skalet från 2 1/2 citroner, finrivet, 2 dl finhackad gräslök

Sätt ugnen på 225 grader.

1. Tvätta potatisen försiktigt, men skrapa inte bort skalet.

2. Skär ett kryss på toppen av varje potatis och krydda med salt och svartpeppar.

3. Rör samman smör, citronskal och finhackad gräslök.

4. Lägg en klick i krysset på varje potatis, försök gärna trycka ner smöret så mycket som möjligt.

5. Rosta potatisen i mitten av ugnen i cirka 35–40 minuter eller tills den känns mjuk i mitten.

6. Ös gärna potatisen då och då med smöret som lägger sig i botten av formen.

Grillad-kycklingspett

Servera potatisen varm.

Hittade en vaxduk på jobbet som var perfekt till våra nya dynor, det skall även bli en altanmatta… kul med lite nytt. Tycker att det är väldigt snyggt med Marakech mönster, har köpt några plattor som jag kan ha som grytunderlägg… kommer i ett senare inlägg.

Ha en underbar lördagskväll!

Kram Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Helena / Jun 28 2015 3:18 e m

    Men åh så gott det här såg ut! Tack för recepttipsen!

    • underbarahem / Jun 28 2015 7:05 e m

      Varsågod, hoppas att det smakar. Är nyfiken på din blogg vi hörs där.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: