Skip to content
maj 30, 2015 / underbarahem

Fläskfilégryta med oliver, dijon och dragon

Regn, regn, regn nu är jag trött på detta och emellan skurarna så blåser det… usch. Har varit i växthuset och planterat lite, hann även med en tur till blomsterlandet. Köpte två till vita lavendel, men lite osäkert de gillar ju värme. Det var faktiskt en perfekt dag att baka lite, så det blev kanelbullar och rabarberpaj…

Fick besök av de små godingarna M&M och deras kompis Rosine, härligt att se så bra de leker ihop. Fast Milton han kör ju sitt eget race, kryper fram och tillbaka med bilar och låter hela tiden.

Idag fick det bli en enkel gryta, förresten så är alla mina recept enkla… det är så det skall vara.Fläskfilégryta-med-dijon-och-dragon 600 g fläskfile, 1 pkt bacon, 1/2 burk 250 gr svarta oliver utan kärnor, 1 st färsk chili, 2 dl creme fraiche, 3 dl vispgrädde, 3 klyftor vitlök, 1-2  msk dijon senap, 1-2 tsk dragon torkad, hackad gräslök, delikatess potatis

1. Strimla bacon och bryn knaprigt i en aning smör.

2. Hacka under tiden vitlöken och chilin och skiva oliverna.

3. Stek helt lätt tillsammans med baconet.

4. Lägg över i annan panna som det kan puttra i.

5. Bryn fläskfilén i skivor i flottet. Salta och peppra och flytta allteftersom över i pannan med bacon.

När allt kött är stekt slå i grädde, creme freche och senap i stekpannan och låt koka samman till simmig konsistens. Krydda med Dragon och gräslök.
Slå sedan såsen över köttet och låt puttra under lock i ca 5-10 min.

Servera en sallad till och hela rostade potatisar som jag har kokat lite innan, hällt över olja, kryddor och ströbröd… sen in i ugnen en stund!På-tallrik-fläskfilégryta-med-dijon-och-dragon

Köpte lite mera blommor, inte bara lavendel. Så i morgon blir det plantering som gäller, får ge blommorna lite extra hästgödsel så att de kommer igång.

Hoppas att ni har haft en härlig lördag och hoppas att söndagen blir lite soligare.

Ha det underbart!

Kram Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: