Skip to content
april 4, 2015 / underbarahem

Vårt Påskbord 2015!

Ännu en härlig dag med sol, men ingen värme hoppas att den kommer snart. Nu har vi firat påsk med god mat och trevligt sällskap, vi har  haft äggletande i trädgården med barnbarnen. Det var Millian som letade och Milton kom efter, men de delar som bröder… Millian-letat-ägg-2015Millian-har-hittat-ett-ägg-2015 På-väg-och-letar-ägg-2015Millian-och-Milton-påsken-2015Den här gången ville jag inte att påskbordet skulle likna ett julbord, så det var pajerna som fick vara huvudrätt. Kände att detta fick räcka, man äter alldeles för mycket. Eller så är det för att man har olika rätter som man blir så fort mätt? Påskbord-2015Här kommer alla recepten på vårt påskbord 2015Laxpaj-2015 Laxpaj: Pajdeg: Vetemjöl 4 dl, smör 200 gr, vatten 2 msk Fyllning: Lax , dill 1 kruka, ägg 3 st, grädde 3 dl, riven lagrad ost 150 gr

  1. Blanda mjöl med ytterst lite salt. Blanda i kylskåpskallt smör till en smulig massa.
  2. Tillsätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i kylskåp 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
  5. Skär lax i kuber. Hacka dill. Riv ost.
  6. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
  7. Lägg lax i pajskalet. Strö över dill. Häll över äggstanning.
  8. Grädda paj i cirka 35 minuter.

Skinkpaj-2015 Påskpaj: Pajdeg: 5 dl vetemjöl, 200 gr smör, 1 1/4 dl kallt vatten Fyllning: 500 g färsk broccoli, 150 g rökt skinka, 2 msk Smör, 1 1⁄2 msk vetemjöl, 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde, 1 msk konc kycklingfond, 2 äggulor, 1 1⁄2 dl Svecia riven, 1 uppvispat ägg till pensling Hackan samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl minst 30 min. Dela broccolin i buketter och bitar. Skär skinkan i små tärningar och fräs dem i smör i en panna. Strö över mjölet och tillsätt grädde och fond. Rör om och låt koka 3-5 min. Ta från värmen och rör ner äggulor och 1 dl av osten. Sätt ugnen på 225º. Kavla ut 2/3 av pajdegen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och nagga bottnen. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut den i remsor. Strö resten av osten i botten på pajskalet. Fördela broccolin på osten och häll över såsen. Lägg remsorna i ett mönster på pajen och pensla med uppvispat ägg. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.

Gubbröra:

125 gr ansjovis, 4 st hårdkokta ägg, 1 st rödlök, 0,5 dl creme fraich, 0,5 dl hackad dill, 0,5 dl hackad gräslök  

  1. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
  2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  3. Ta ett tunnbröd och lägg röran på och rulla ihop.
  4. Skär i små bitar.

Det fick också bli en kycklingsallad med krutonger till, det är alltid gott med sallad och tänkte att en matig sallad är gott.

  1. Tunnbrödsrulle-med-gubbröra

Detta var vårt påskbord 2015, den här gången fick det bli pajer som huvudrätt och givetvis ägghalvor. Nu är det dax att sätta sig ner och smälta maten man äter alldeles för mycket. Hoppas att ni har haft en lika trevlig Påskafton som vi och att resten av helgen blir skön… det är två lediga dagar till. En stor Påskkram till Er alla! Från Påskkärringen Birgitta

Annonser

12 kommentarer

Kommentera
  1. Petra / Apr 4 2015 6:14 e m

    Himmel vad mycket gott du har på påskbordet…mums. Och du har så fint.
    Ha en skön påskhelg.
    Kram Petra

    • underbarahem / Apr 4 2015 6:32 e m

      Tackar, det blev pajer i år, jag gillar verkligen paj… enkelt att bjuda på.
      Ha en fortsatt härlig helg!
      Kram Birgitta

  2. bia / Apr 5 2015 5:14 e m

    Åh vilken härlig påsk buffé….idag har vi ätit fläskkotletter stekt i grädde, vitlök och persilja och tagliatelle till, gott det med ;)…ha en fortsatt fin helg!!
    Här blir det snart Bingolotto i Tv soffan, och ett glas vitt, tror jag, hihi…helgen är ju inte slut ännu…
    Kram bia

    • underbarahem / Apr 5 2015 5:47 e m

      Det var en härlig påskbuffe, men det blir alltid mat över… så idag har vi ätit rester, gott i dag också. Här blev det ett eller två glas rött, helgen är inte slut än… hihi
      Ha en fortsatt härlig helg!
      Kram Birgitta

  3. Eva / Apr 5 2015 7:25 e m

    Tittar bara in med en hälsning till dig, det har varit en intensiv helg – men rolig – så nu måste jag koppla av lite och tar ett glas rött!
    Kram Eva

    • underbarahem / Apr 6 2015 5:47 f m

      Den här helgen har varit otroligt härlig, skönt att ladda batterierna till en ny vecka.
      Ha en skön dag!
      Kram Birgitta

  4. petrasparlor / Apr 5 2015 9:30 e m

    Du ser ut att ha haft en riktigt fin påsk du också, med söta små ”äggletare” och god mat.
    Nu hoppas vi att solen håller sig kvar och fortsätter att värma upp våra rabatter och odlingslådor 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Apr 6 2015 5:51 f m

      Millian tyckte att det var väldigt spännande och hade väldigt bråttom att leta… Milton tittade på.
      Nu blir det en tur ut i trädgården, lite kvar att göra.
      Birgitta

  5. Tiger / Apr 5 2015 9:30 e m

    Här hade vi påskbuffé med knytkalas, så det blev mycket mat… 😉

    Kul att du vill vara med i min tävling! Du får förstås 3 extra lotter eftersom du är en bloggvän sedan tidigare!

    Påskhälsningar
    Elisabet

    • underbarahem / Apr 6 2015 5:53 f m

      Det är kul med knytkalas, men det brukar bli väldigt mycket mat över… vi har ätit flera gånger av påskbordet, har även skickat med våra söner hem.
      Ha en skön dag!
      Birgitta

  6. Annika Christensen / Apr 6 2015 8:26 e m

    Härlig påsk du har haft. Både trädgårstid och god mat. Inte så dumt.
    Allt gott
    Annika

    • underbarahem / Apr 7 2015 3:01 f m

      Det har varit en underbar påsk helg, har hunnit med väldigt mycket. Men det gäller att inte gå för fort fram, det är fortfarande frost på nätterna.
      Ha det bra!æ
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: