Skip to content
mars 2, 2015 / underbarahem

Matdags i fårhagen!

Passade på att göra ett besök igår hos mina små barnbarn och samtidigt hälsa på de söta ulltottarna fåren. De trivs verkligen i sitt nya hem och sover inne varje natt, när det regnar så vill de inte gå ut.Fåren-mars Nu är de inte så rädda som de var när de först kom till gården och när det gäller mat så måste man ju komma fram… det går inte att mot stå en hink med en god blandning.Får-matdaxLite fega är de fortfarande, men det kommer att gå över. När det vankas något gått så måste man gå fram…Tre-får-äter Det är så kul att titta på dem alla är olika, har olika utseende på ansiktet, en är lite mindre och en är försiktigare.

Shropshire är lugna, lätt hanterade, mycket tysta djur med stark flock instinkt. Shropshire är ett harmoniskt, medelstort får. Den vuxna tackans vikt bör vara mellan 65-80 kg. Den vuxna baggens vikt 100-120 kg. Shropshire är vita med finfibrig elastisk ull, som inte tovar. Endast nos och en mindre del av benen är ullfria och genomgående svarta eller bruna. Huvudet är väl proptionerat i förhållande till framdelen av djuret. Shropshire har en lång ullbeklädd svans och medelstora öron. Ögonen ska vara ullfria ca 2 cm runt om.Mums-i-fårhagenNu har det kommit ännu ett nytillskott till gården, flera små kycklingar. Har aldrig upplevt detta det är helt otroligt, man kan se det lilla hålet i ägget och så piper det inne i ägget… fantastiskt. Den här var den första som tittade fram, nu är det flera. Det gäller att temperaturen är lagom till de små liven.Kyckling-i-lådaUndrar vem som är mor och far, blir de lika ståtliga som tuppen eller lika söt som mamma höna?Hönshuset-hos-MillianHade med mat till hönsen, tydligen tyckte katten att det var väldigt gott så han passade på att dela matbord med tupp och höns.HönshusetTuppen är väldigt ståtlig, kommer inte ihåg vilken ras det var… men stor är han och kan bli väldigt tam.

En dag på gården med alla djuren… härligt.

Ha en skön kväll!

Kram Birgitta

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
 1. bia / Mar 2 2015 9:25 e m

  Åh vad härliga får….och höns med !!…vi hade höns för några år sedan….fem höns och en tupp…som blev till en massa höns och tuppar till slut, när vi fick kycklingar, hihi….
  Kram bia

  • underbarahem / Mar 3 2015 3:52 f m

   Det är ett härligt liv för våra små barnbarn att växa upp i. Skall bli kul att se de små kycklingarna växa upp.
   Nu hoppas vi på bättre väder, sol och värme så vi kan vara ute och njuta i trädgården.
   Kram Birgitta

 2. Greta / Mar 3 2015 4:17 e m

  Oj så ljuvliga bilder, både av fåren och katten bland hönsen ; ) Förstår att barnen gillar det. Vårt barnbarn säger att hon ska bli bonde när hon blir stor. Hon fyller snart 7 år.

  • underbarahem / Mar 3 2015 4:54 e m

   Visst ser det härligt ut, bara det blev lite varmare. Det var väldigt blåsigt i söndags när vi var ute hos fåren, men det skall väl bli bättre. Det tycker jag att hon skall bli, får se vad mina barnbarn tycker om lantlivet när de blir större.

 3. petrasparlor / Mar 5 2015 9:53 e m

  Så fina fåren är.

  //Petra

  • underbarahem / Mar 6 2015 2:54 f m

   De är väldigt mysiga, det skall bli kul när de får små lamm.
   Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: