Skip to content
februari 25, 2015 / underbarahem

Lite pyssel blir det i alla fall!

Det blir pärlhyasinter, tulpaner, krokus och en del andra blommor som man kan dekorera med inne just nu. Känner att blomsterlandet har väldigt tur som har mig boende så nära, köper väldigt mycket blommor där. Men vad vore livet utan blommor… väldigt tråkigt.Pärlhyasinter-i-hallenPärlhyasinterna växer alldeles för fort, lite svårt med vattningen tycker jag. Googlade lite och hittade på blomsterlandets sida hur man skulle sköta dem.

I kruka inomhus vattnas lätt runt lökarna.

Krukväxtnäring för blommande växter.
I kruka: efter blomningen svag dos i vattnet.

Placering: Sval placering förlänger blomningen inomhus. Om du vill plantera ut lökarna efter blomningen fortsätter du vattna och ger växterna svag näring. Plantera ut lökarna när frosten släppt.Pärlhyasinter-i-vardagsrummetDetta var lite tips för mig och Er som läser denna blogg och gillar pärlhyacinter, sätter ut lökarna när det är dax så blir det fint nästa vår.

Detta blir ett ganska sent inlägg för mig som är ganska kvällstrött, men vi har haft besök av de små godingarna och deras mamma och då är det full fart.

Godnatt och sov gott… zzzzzzzz

Kram Birgitta

Annonser

5 kommentarer

Kommentera
 1. Petra / Feb 26 2015 4:12 f m

  Å..de är ju så fina! Men jag håller med dig, det är svårt att få dem att hålla någon längre tid, de växer upp och blommar över väldigt fort. Har haft en scilla nu som har följt med en lite längre stund, men överlag verkar lökväxterna fungera ungefär likadant. Men de är ju så vackra när de blommar, och ger verkligen vårkänslor. =)
  Kram Petra

  • underbarahem / Feb 26 2015 5:37 e m

   Ja, jag gillar verkligen pärlhyacinter, vackra både ute och inne. Idag var det väldigt ljust när jag gick från jobbet… härligt.
   Kram Birgitta

 2. Eva / Feb 26 2015 7:39 f m

  Blommor är svårt att klara sig utan om man ska må bra. Och även god mat mår man bra av. Sen finns det en massa annat som förgyller livet, t ex barnbarnen.
  Du har gjort så fint med pärlhyacinterna och att sätta dem i en glasburk är fint och bra så de håller sig raka. När jag kommer ihåg det sätter jag ut mina lökväxter i verandan under natten där det är svalt, de får stå där även dagtid och jag tar in dem en stund på kvällen när jag kommit från jobbet.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  • underbarahem / Feb 26 2015 5:32 e m

   Var faktiskt in till blomsterlandet i dag också och köpte några små påskliljor… skall plantera dem i kruka till helgen och ställa dem på trappan.
   Det blir besök av barnbarnen nu till helgen också, sonen är bortrest och sambon skall på hundutställning… skall bli härligt.
   Kram Birgitta

  • underbarahem / Feb 26 2015 5:33 e m

   Var faktiskt in till blomsterlandet i dag också och köpte några små påskliljor… skall plantera dem i kruka till helgen och ställa dem på trappan.
   Det blir besök av barnbarnen nu till helgen också, sonen är bortrest och sambon skall på hundutställning… skall bli härligt.
   Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: