Skip to content
februari 21, 2015 / underbarahem

Kycklingfilé fylld med chilimarinerade vitlöksklyftor och en krämig vitkålsgratäng!

Idag är det grått lite små regn i luften, tog en tur in till stan… helt onödigt, hittade ingenting jag ville ha. Det enda som jag kände att jag ville ha var vita pärlhyasinter, så det blev fyra krukor… blommor är aldrig fel.

Lite sugen på att resa någonstans, så det blev ett spännband till min resväska… man vet aldrig vad som händer. Idag blev det till middag Kycklingfilé fylld med chilimarinerade vitlöksklyftor och en krämig vitkålsgratäng! 

Smaklig måltid!Fylld-kycklingfile-med-chilimarinerad-vitlök

6 kycklingfiléer, 1 pkt bacon (à ca 140 g), smör (att steka i)

Fyllning:

20 marinerade soltorkade tomater,  1 kruka färsk basilika,  2 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna), 1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor.
  1. Fyllning: Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en grov konsistens.
  2. Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare.
  3. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas. Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.

Sås till kycklingen: Rör samman 2 dl sweet chilisås med 2 dl matlagningsyoghurt och 1/2 dl tacosås (för 6 port).Chilisås

Krämig vitkålsgratäng:Krämig-vitkålsgratäng

Ingredienser: 
1/2 vitkålshuvud, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 3 dl grädde, 1 dl creme fraiche, 1 tsk sambal olek, Salt och peppar.Riven ost

Gör så här 
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg. Fylld-kycklingfile-med-chilimarinerade-vitlök-och-vitkålsgratängNu är maten avklarad och man kan sätta sig ner och bara njuta av den goda maten. I morgon kommer de små hjärtegrynen, då blir det full fart… skall bygga en tågstation av brio hoppas vi hinner att få ihop den innan Milton raserar den. Men det gör ingenting vi bygger ihop den igen… 

Pärlhyacinterna hamnade i en syltburk och några i en trådkorg, visst är det härligt snart kan man plantera ut dem.Vita-pärlhyacinter-2015Nu önskar jag Er en härlig lördagskväll!

Kram Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Feb 21 2015 6:09 e m

    Vitkålsgratäng, himmel så gott!
    Här byggs också Brio när de små är här. Använder det som våra barn lekte med när de var små, då blir det inte samma som barnbarnen har hemma.
    Så fint du gjort med pärlhyacinterna, bra tips!
    Fin kväll på dig!
    Kram Eva

    • underbarahem / Feb 21 2015 6:21 e m

      Vitkålsgratängen var supergod, brukade bara steka vitkål plus lök… gräddblandningen gjorde den extra god. Har blandat gamla brio bitar och köpt lite nya, köpte en tågstation på jobbet till ett bra pris. I morgon skall här byggas…
      Ha en härlig kväll!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: