Skip to content
februari 15, 2015 / underbarahem

Krabbelurer och äppelkaka!

Det är lite dåligt med hembakat i frysen, så när det blir kaffe dax får man ta till något enkelt. Millian och jag bakade en äppelkaka på morgonen, tänkte stoppa in den i frysen… så L har något till fikat. Men så kom jag på att det var väldigt länge sedan jag gjorde krabbelurer,inte snygga men enkla att göra. Så till fikat idag blev det krabbelurer och äppelkaka med vaniljsås.Krabbelurer-och-äppelkakaSom ni ser så är inte formen så vacker på krabbelurerna, men de är väldigt goda. De skall egentligen vändas i socker, men det tycker jag är onödigt det räcker med sockret inuti. Äppelkakan är en vanlig sockerkaka som jag har lagt äpplen blandade med kanel i.KrabbelurerIngredienser:

2 ägg, 1,5 dl socker, 1,5 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk vaniljsocker,

1. Vispa ägg och socker

2. Blanda de torra ingredienserna

3.Häll de torra ingredienserna i smeten plus mjölken

Stekes i stekpanna med mycket smör.

Kanske inte så nyttigt men väldigt gott, ibland måste man frångå vissa principer.

Ha ett mysigt slut på helgen!

Kram Birgitta

 

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
  1. bia / Feb 15 2015 9:34 e m

    Åh vad gott !!!……nu blev jag sugen på nåt gott!!
    Ha en fin morgondag!
    Kram bia

    • underbarahem / Feb 16 2015 3:27 f m

      De är väldigt goda, men inte vackra. Man skull kunna ha dem i en form, så att de blir rundare… kanske med lite glasyr på?
      Kram Birgitta

  2. Eva / Feb 16 2015 6:33 f m

    Krabbelurer gjorde vi ofta när barnen var små, jag gjorde dem i plättlaggen och de pöste upp så mycket och det tyckte barnen var roligt. Vi åt dem med sylt och grädde – som man hade till det mesta på tiden. Vi har aldrig vänt dem i socker. Nu har jag börjat att ge barnbarnen krabbelurer ibland men då har vi bär till.
    Ha en fin vecka!
    Kram Eva

    • underbarahem / Feb 16 2015 5:51 e m

      Har faktiskt en plättlagg någonstans, kanske dag att leta upp den…
      Kram Birgitta

  3. petrasparlor / Feb 16 2015 9:01 e m

    Hade smakat väldigt gott 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Feb 16 2015 9:04 e m

      Smakar väldigt gott, kanske skulle använda plättjärn?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: