Hoppa till innehåll
januari 26, 2015 / underbarahem

Fyra ulliga sötnosar fick följa med hem!

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så skulle vi göra en utflykt på söndagen, en spännande sådan. Vi besökte en gård där de hade shropshire får, väldigt söta med mycket ull. Sonen och hans sambo tyckte det var bra att skaffa får så att de kan hålla markerna öppna, det blir lite mycket för hästarna att beta annars.Får-2015De som vi valde märktes med röd färg, så att det blev rätt får som vi fick med hem… den färgen försvinner snart. Just nu är de lite rädda men de är lätta att få tama, det räcker att skramla med mathinken så kommer de. Just nu så är de inne men sedan skall de vara ute, givetvis så kommer de att kunna gå in när de vill.

Shropshire är lugna, lätt hanterade, mycket tysta djur med stark flock instinkt. Shropshire är ett harmoniskt, medelstort får. Den vuxna tackans vikt bör vara mellan 65-80 kg. Den vuxna baggens vikt 100-120 kg. Shropshire är vita med finfibrig elastisk ull, som inte tovar. Endast nos och en mindre del av benen är ullfria och genomgående svarta eller bruna. Huvudet är väl proptionerat i förhållande till framdelen av djuret. Shropshire har en lång ullbeklädd svans och medelstora öron. Ögonen ska vara ullfria ca 2 cm runt om.

Ullen är tät, finfibrig och lämpar sig väl till att göra täcken, kuddar och dockor mm. Tål ullprogrammet i maskintvätt (bör användas med försiktighet). Lämplig till grovstickning. Skinnen är täta med upprättstående ull och passar utmärkt till att ligga på.

Lille Milton fick följa med oss och besöka gården med får, Millian stannade hemma hos farfar och farbror. Tror att han tyckte att det var jättekul, han byggde en snögubbe som han raserade ganska snabbt… vädret var toppen sol och blå himmel.Millian-rullar-snöbollMillian-tippar-snöbollarMillian-tittar-in-i-kameranDet skall bli väldigt kul att se dessa ulltottar när de blir lite mera hemtama och kommer ut i sin hage. Bara en av hästarna tyckte att de var lite konstiga.

Passade även på att titta in till hönsen kul att se dessa stora tuppar, som också kan bli tama de gillar att bli klappade. Hönsen är lite försiktiga och ville inte komma fram när jag gick in till dem. Några låg i sina reden och några andra gömde sig bakom tupparna… bäst att vara försiktig när det kommer obekanta.Tuppar-och-hönsDet är bara att hoppas att det blir lite bättre väder för i dag har det verkligen inte varit skönt snöat, blåst och duggat. Ena dagen sol nästa grått och regn, det är verkligen växlande.

I morgon är det dax att jobba igen, då kommer nog solen fram… jaja

Ha en skön kväll!

Kram Birgitta

 

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
 1. petrasparlor / Jan 26 2015 6:47 e m

  Vilka vackra djur. Och de där fåren var ju underbara 🙂

  //Petra

  • underbarahem / Jan 26 2015 7:34 e m

   De r otroligt fina och vilken ull sedan… Skall bli kul att se deras små lamm, fast vi får vänta tills nästa vår.
   Birgitta

 2. Eva / Jan 26 2015 7:07 e m

  Så gulliga! Då kanske det blir härliga fårskinn hos dig så småningom. Och lille Milton är söt som socker!
  Kram Eva

  • underbarahem / Jan 26 2015 7:37 e m

   Man kanske skull lära sig att karda och ta tillvara ullen, synd att min mamma inte lever hon kunde detta. De är otroligt fina och lugna…
   Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

självförsörjande på en ö i Mälaren

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: