Skip to content
januari 24, 2015 / underbarahem

Idag blir det Piccata milanese!

Nu är kylen och frysen städade så nu kan det nya året börja med massa goda recept, tillbehören har bättre plats. Funderade på om jag inte skulle göra recept efter vad priserna är i matbutiken, så idag får det bli schnitzel inköpt till ett bra pris. Kan vara kul att testa och se vad det gör på matkontot, misstänker att det snart spårar ur… men jag gör en test.

Smaklig måltid!Picatta-milanese

500 gram kött som kycklingfilé eller schnitzel på kalvkött. Skinkschnitzel eller utbankad fläskfilé blir också gott.

OSTPANERING: 

1 dl lagrad riven ost, helst parmesan eller Grano Padano

2 krm salt

1 krm vitpeppar

1 ägg

4 msk mjöl

4 msk olivolja att steka i

TOMATSÅS TILL PICATA MILANESE:

1 gul lök

1 klyfta vitlök

3 msk olivolja

2 msk vetemjöl

2 burkar eller paket hela skalade tomater

2 dl vatten

1 krm rosmarin

1 tsk paprikapulver

1 msk vinäger

1 tsk socker

Salt och peppar

  1. Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och stek på medelvärme i olivoljan.
  2. Skala och pressa i vitlöken. Stek några minuter.
  3. Pudra över vetemjöl och rör ut det.
  4. Tillsätt tomaterna. Skölj ut burkarna eller paketen med vatten som du tillsätter till tomatsåsen.
  5. Tillsätt rosmarin och paprika. Tillsätt vinäger och lite socker samt smaka av med salt och peppar (nymalen svartpeppar är gott)
  6. Koka tomatsåsen minst 10 minuter, desto längre desto godare. Lägg gärna ett lock på då tomatsås har en tendens att stänk över spisen annars.
  7. Koka riset.
  8. Dags att göra Piccatan: Riv osten, grovt eller fint spelar ingen roll. Lägg i en skål.
  9. Tillsätt ägg, salt och vitpeppar och blanda ut med osten till en ost- och äggsmet.
  10. Banka ut köttet till schnitzlar om de inte redan är det. Lägg mjölet på en tallrik och salta och peppar lite. Blanda.
  11. Värm en stekpanna eller två.
  12. Vänd schnitzlarna i mjölet och doppa dem sedan i ost- och äggsmeten. Stek dem i lite olivolja på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Inte för varmt då bränns osten.
  13. Servera Piccata milanese med tomatsås och tillbehör.

Picatta-milanese-på-tallrik

Efter ett besök på Åhaga och en god middag så är det bara att ta det lugnt, för i morgon skall jag göra en kul utflykt och hämta något sött… berättar i ett senare inlägg.

Ha det bra!

Kram Birgitta

Advertisements

6 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jan 24 2015 6:29 e m

    Mums, så gott! Nu blir jag sugen trots att jag åt middag för en stund sen. Det var massa olika grönsaker och köttfärs i lergrytan, gott och saftigt!
    Kram Eva

    • underbarahem / Jan 24 2015 6:31 e m

      Lergryta är perfekt, blir så gott när man lagar i den.
      Ha en skön lördagskväll!
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Jan 24 2015 11:53 e m

    Vilken bra idé, med mat och recept efter vad som är prisvärt i butiken.
    Middagen ser riktigt god ut.

    Kul med utflykt imorgon, och nu blir jag ju nyfiken. Hoppas du får en fin dag.

    //Petra

    • underbarahem / Jan 25 2015 5:15 f m

      Hoppas att det inte snöar för mycket så att vi kan åka…
      Ha en bra dag!
      Birgitta

  3. Petra / Jan 25 2015 9:17 f m

    Härligt att du delar med dig av nya, roliga recept, här har det verkligen blivit ”samma, samma” ett tag igen och det har verkligen blivit dags att engagera sig lite i middagarna. Smart att styra middagarna efter vad som är prisvärt för tillfället, det kan säkert ge plus på matkontot.
    Hoppas du får en fin utflykt och en härlig dag!
    Kram Petra

    • underbarahem / Jan 25 2015 4:14 e m

      Kul att du gillar mina recept, det är kul att hitta på nya recept och även pröva gamla som man gjorde för länge sedan.
      Måste berätta att utflykten var till en gård där vi hämtade hem fyra söta små får, två stycken är mina men de skall bo hos sonen.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: