Skip to content
januari 17, 2015 / underbarahem

Kycklingfilé täckt med kokos!

Vaknade tidigt som vanligt och det såg väldigt lovande ut, det var nästan blå himmel. En tur till matbutiken och sedan en fika när vi kom hem… då började det att snöa. Jaha, det var den soliga dagen, men inte deppa ihop för det, en tur till sonen han behövde hjälp av L att lägga på takpannorna på snickarboden som Egon hade blåst av.

Idag får det bli kyckling som är täckt av kokos och in i ugnen, serveras med ris och en sötsur sås…

Smaklig måltid!Kokos-kläd-kyckling

Ingredienser:

4 kycklingbröst utan skinn och ben
2 ägg
1 matsked dijon senap
1 matsked pressad vitlök
1 tesked koncentrerad kycklingfond
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 dl ströbröd
2 dl riven kokos

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Vispa samman äggen med senap, vitlök, fond, salt och peppar.
3. Blanda samman ströbröd och riven kokos.
4. Torka kycklingfiléerna torra med papper.
5. Doppa kycklingfilén i äggblandningen och därefter i kokosblandningen.
6. Upprepa detta en gång till och se till att kycklingen verkligen blir täckt. Gör detta med alla filéerna.

Gratinera på galler mitt i ugnen i 25 minuter.  Servera med ris eller sallad. Ta en traditionell Sweet Chili som tillbehör.Kokosklädd-kyckling-2Jag rekommenderar detta enkelt och väldigt gott, när kycklingen är i ugnen och riset är på spisen kan du umgås med dina vänner. Serveras med ett gott rött vin…

Ha en härlig lördagskväll!

Kram Birgitta!

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jan 17 2015 6:48 e m

    Det låter jättegott, tror att filén blir saftig och fin med paneringen.
    Idag har Julia o William och deras mamma varit här, när sen deras pappa kom var vi på lite upptäcktsfärd där han lekte när han var en liten gosse. Alla tycker det är kul när vi berättar och visar hur det var då, vi bor ju på landet.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Jan 17 2015 6:57 e m

      Det var väldigt gott, paneringen var perfekt. Mysigt med upptäktsfärder, kul att visa barnen vad man själv har gjort när man var liten. Hos oss vår son har det blivit tak arbete, sonen kastade ner trasiga pannor från snickar boa… Millian tyckte att det var konstigt, varför gör du så pappa?
      Ha en bra kväll!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: