Skip to content
december 27, 2014 / underbarahem

Fylld kycklingfilé med smak av basilika och vitlök!

Nu äntligen är snön här och jag får skotta snö… det gillar jag. En promenad i detta vackra landskap blev det också, det roliga är att man kan se massor av spår i snön av olika djur.

Men nu fortsätter vi med att rensa frysen, idag blev det de sista bitarna av kycklingfilé som kom till användning. Det enda som fattades var basilika det köpte jag faktiskt fryst, det är så svårt att transportera den färska basilikan den fryser väldigt lätt. Så idag blev det fylld kycklingfilé med smak av basilika och vitlök, en sås gjord på skyn och klyftpotatis med morötter.

Smaklig måltid!Kycklingfilé-med-smak-av-basilika-och-vitlök Ingredienser:

4 kycklingfiléer
4 st soltorkade tomater i olja, väl avrunna
1-2 vitlöksklyftor
en liten knippa färsk basilika alt. ca 2 tsk fryst
150 gr Philadelphia ost
salt, peppar
4-8 skivor parmaskinka, bacon eller kotlettbacon

Gör så här:
1. Skala vitlöksklyften och lägg den tillsammans med de soltorkade tomaterna i en skål och mixa dessa lätt med hjälp av en mixerstav.

2. Ha i örterna och Philadelphiaosten. Mixa bara så länge att allting blandas. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

3. Gör ett snitt i varje kycklingfilé och vik upp dem, jag brukar även banka ut kycklingen det är lättare att rulla ihop då.

4. Fördela röran på de fyra kycklingfilérna och lägg ihop dem. Spara lite av röran till såsen.

5. Rulla runt en-två skivor parmaskinka/bacon/kotlettbacon runt varje kycklingfilé.

6. Bryn kycklingfiléerna i en hett panna så att de får lite färg. Lägg över till en ugnssäker form och låt den stå inne i ca 40 minuter.

Tillbehör: Lägg klyftpotatis i en form tillsammans med morötter, krydda och häll olja eller smör över och sätt in i ugnen.

Gör en sås på stekskyn och även skyn som blir av kycklingen när den står i ugnen.

Gör såsen så här:

3 msk smör, 3 msk vetemjöl, sky och röran, 1 dl crème fraich, krydda med lite basilika och peppar efter tycke och smak.

1. Smält smöret

2. Rör ner vetemjölet

3. Häll på skyn och vispa ihop

4. Vispa i resterande av röran och 1 dl cremé fraich Fylld-kycklingfille-med-smak-av-basilika-och-vitlök-på-tallrikDet är väldigt gott med fyllt kött, man kan variera detta i det oändliga. I morgon skall det bli ganska många minusgrader då skall jag frosta av frysen… det behövs verkligen.

Ha en skön lördagskväll!

Kram Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. A House With A View / Dec 28 2014 10:08 f m

    Tack för ett supersmarrigt recept helt i min smak!! Och så fint med bestickförvaringen bredvid fatet. Här rensas frysen också, hos oss blir det lax till eftermiddagen 🙂

    Kramizar aka

    • underbarahem / Dec 28 2014 1:17 e m

      Det kommer att bli lax i veckan här också, härligt när frysen är rensad.
      Det är perfekt med bestickförvaringen det är även en servett.
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Dec 29 2014 12:18 f m

    Ser gott ut, som alltid. Och visst känns det bra att ”äta ur” frysen emellanåt. Man vet aldrig vad man hittar i gömmorna 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Dec 29 2014 3:48 f m

      Det känns väldigt bra, kylen avfrostad och städad… fortsätter rensningen.
      Nu är det bara att sätta sig ner och komponera ihop Nyårs middagen.
      Ha det bra!
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: