Skip to content
december 3, 2014 / underbarahem

Amaryllis och Hurtbulle!

Det är mörkt när man åker till jobbet och det är mörkt när man åker hem… då gäller det att ha ett ljust och positivt tänkande. De 25 minuter som det tar att åka hem brukar jag sitta och fundera på lite av varje, vad jag skall hitta på nästa dag på jobbet eller vad jag skall skriva om på bloggen och givetvis funderar jag på vad mina små barnbarn har gjort under dagen.

Idag blev det Amaryllis och hurtbulle, Amaryllis för den är så vacker och hurtbulle för det är ett så gott hembakat bröd. Lite knäppt kanske, men det känns skönt att vara lite tokig i bland. Och speciellt till jul då det blir mycket hembakat och pyssel med blommor, amaryllisen är så vacker så det behövs inte så stort arrangemang… man vill ju hinna med så mycket som möjligt.Amaryllis-softDet hamnade en liten gris i krukan, den skall egentligen vara i julskinkan… men passar också bland blommor och mossa.

Hurtbullebröd

 

2 dl fiberberikade havregryn, 5 dl vetemjöl, 1 dl krossade linfrön, 1 dl russin, 1 dl grovhackade hasselnötter, 2 tsk bikarbonat, 1 tsk salt, 4 dl mild yoghurt, 1/2 dl flytande honung, 1/2 dl lingonsylt.Sätt ugnen på 200°.

 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp limpan och låt svalna under bakduk. Om det är något av ingredienserna som man inte tycker om, så är det bara att ta bort och lägga till något annat.

Denna limpa är super enkel att göra, men otroligt god. Misstänker att det är många som har gjort den, men det kanske är någon som har missat den… testa den, perfekt på julbordet.

Ha en skön kväll!

Kram Birgitta

 

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Petra / Dec 4 2014 4:21 f m

    Det där brödet är så fantastiskt gott! Jag brukar göra det i långpanneform, har inte provat det som limpa. Skulle baka en limpa för inte så länge sedan och undrade var jag lagt mina limpformar, men insåg sedan att jag använt dem som formar när vi pysslade med betong.. Jag får helt enkelt köpa nya! =)
    Ha en fin dag!
    Kram Petra

    • underbarahem / Dec 4 2014 6:46 e m

      Det är mycket som går åt till betongformar, här är det en sockerkaksform som ser ut som ett hjärta och det går ej längre att baka i… hihi
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: