Skip to content
november 8, 2014 / underbarahem

Kycklingrulle med kraschad potatis!

Nu är det lördag igen och dax för ett nytt recept, kyckling är alltid lätt att variera. Så idag får det bli kycklingrulle med tillbehören dragonkräm och krossad potatis, enkelt men gott. Kycklingrullen är perfekt att fylla med favorit ingredienserna och perfekt att göra iordning i förväg.

Smaklig måltid!Kycklingrulle

Kycklingrulle:

4 Kycklingfiléer, ½ gul lök, 4 soltorkade tomater, ½ röd chili, 1 tsk hackad bladpersilja, 75 g Ädelost, 2 skivor parmaskinka, Oregano,Dragon.

1. Finhacka och fräs lök, tomater, chili, och persilja. Tillsätt kryddorna.
2. Skär upp filéerna och banka ut dem tunt.
3. Fördela fyllningen på kycklingen, strö över finhackad parma och smulad ädelost, rulla
ihop.
4. Linda in kycklingen i plastfilm till hårda korvar. Linda in varje korv i folie.
5. Lägg i vatten bad i ugnen, 150 grader i 30 minuter.
(Innertemp 78 grader)
6. Ta bort folie och plast. Bryn filéerna gyllene runt om.
7. Skär i sneda skivor innan servering.

1 kg små delikatesspotatisar, 3 msk rapsolja, flingsalt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisen och dela dem på hälften. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olja, flingsalt och peppar. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Krossa sedan potatisarna lätt med underdelen på en tallrik, tryck till den så platt som du vill ha den.

Dragonkräm:

2 dl majonnäs, 1 dl crème fraiche, 1 vitlöksklyfta (finhackad eller riven), 1/2 kruka färsk fransk dragon (hackad), salt och peppar, ett par droppar färskpressad citron.

Blanda ihop alla ingredienser till dragonkrämen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Nu har vi testat rätten och den var godkänd även från stora som små gäster, lite blev över men det var inte mycket. Nu är det bara att bänka sig framför tv:n med iPaden och kolla in vad som har hänt i dag. Vad gjorde man för några år sedan när man inte hade dessa teknikens under?

Ha en mysig lördagskväll och en härlig fortsatt helg!

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Nov 8 2014 8:33 e m

    Ännu ett recept att prova, tack!
    Har lille Arvid hos mig denna helgen, han är en glad och livlig liten rackare och jag äljskar honom.
    Fin helg!
    Kram Eva

    • underbarahem / Nov 8 2014 8:36 e m

      De små godingarna var här på middag, kraschad potatis passar perfekt…
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Nov 8 2014 10:44 e m

    Åh, det såg riktigt gott ut.

    //Petra

    • underbarahem / Nov 9 2014 2:05 f m

      Lite annorlunda att göra i vattenbad sen steka kycklingen. Men det smakade väldigt gott…
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: