Vitlöks och chilifylld fläskytterfilé!
Idag har varit en underbar dag, nu är det verkligen Brittsommar. Har varit till Cramers och Blomsterlandet köpt blommor för höstplanteringen. Är ganska känd på dessa ställen, så man kan se ett leende när jag kommer… jag vet att detta beror på att jag aldrig kan bestämma mig vad jag skall ha, utan funderar ganska länge med djupa veck i pannan.
Som ni vet så är jag beundrare av lätt matlagning och den här rätten är lätt… gillar mat i ugn.
Ingredienser:
1 fläskytterfilé
4 röd chili
6 klyftor vitlök
1 lime
Salt
Peppar
30 gram smör
3 dl Matlagningsgrädde (för såsen)
Gör så här:
1. Skär ett snitt genom hela fläskfilén, från ena sidan till den andra. Lägg i en hackad chili o tre hackade vitlökar i snittet.
2. Täpp igen snittet med tandpetare med jämna mellanrum.
3. Smält sedan en ganska stor mängd smör i stekpannan.
4. Salta, peppra och ha i saften från en halv lime i smöret – rör om.
5. Bryn fläskfilén till den får en fin färg i smörmixen.
6. Lägg sedan i fläskfilén och häll i skyn i en ugnsform.
7. Dela de två resterande chilin i två delar och tre hela vitlöksklyftorna och lägg i skyn.
8. Ta den andra delen av limen och pressa ut saften över och runt om filén.
Stoppa in i ugnen på 225 grader i 20-30 min.
Sås:
Sila bort chilin och vitlöksklyftorna och koka upp med matlagningsgrädde, gör en rening och blanda i skyn koka några minuter och såsen är klar.
Till detta serverade jag ost gratinerad hasselbackspotatis
Det har varit en härlig dag,hoppas att morgondagen är lika mysig… det vet jag att den är, skall bjuda mina barn och barnbarn på middag… jippi
Ha en underbar lördagskväll, glöm inte utlottningen kan vara skönt med fårskinn som värmer i kylan.
Kram Birgitta
Vilka härliga dagar vi bjudits på!! hoppas sedan vintern går fort förbi…maten ser som vanligt så god ut ❤ kram Jessica
Det har varit en underbar helg, tycker som du en snabbt övergående vinter.
Har precis lagt båda barnbarnen och de somnade på direkten.
Kram Birgitta