Skip to content
augusti 21, 2014 / underbarahem

Nu blir det fikonmarmelad snart!

Jag har ganska långa dagar på jobbet, så det blir inte så mycket gjort på kvällarna när jag kommer hem. Brukar ta en promenad i trädgården och se vad som hänt. Upptäckte att jag hade missat några fina fikon som var mogna, så det var bara att slänga dem. Nu gäller det att passa de andra så att de inte mognar och jag missar dessa.Fikon-2014-aug

Fikon2014Fikon-aug2014

 

250 g torkade fikon, 4 – 4 1/2 dl rött vin, 1 dl råsocker, 2 lagerblad, 1 påse valnötter (à 60 g)

1. Skär bort det hårda fästet på fikonen. Strimla fikonen fint. Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en kastrull och låt koka upp under omrörning.

2. Låt koka i ca 20 minuter under lock. Rör om då och då. Marmeladen ska bli simmig i konsistensen.

3. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Häll upp på väl rengjord burk. Späd med lite vatten om marmeladen känns för fast när den svalnat.

Hoppas att alla fikonen hinner att mogna, så att det blir lite marmelad att ha på det rostade brödet. Jag har tre stycken träd, de är inte stora nu men de växer ganska fort. Det värsta blir förvaringen i vinter, har ganska många stora växter nu…

Tänk om man kunde förvara all basilika som jag har fått i sommar, hinner inte att äta upp allt… det är synd för det är så gott. Den kinesiska vitlöken använder jag inte så ofta, det blir mest att jag plockar in blommorna… fina både som färska och som torkade.

Basilika2014Kinesisk-vitlök2014Det är tur att inte sommaren är slut än, den bara vilar sig lite och kommer igen med nya friska tag… hoppas och tror jag.

Ha en skön kväll!

Kram Birgitta

 

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Aug 21 2014 6:00 e m

    Fikonmarmelad är så himla gott! Men jag har inga egna fikon så jag får köpa till marmeladen,
    Ha en fin helg!
    Kram Eva

    • underbarahem / Aug 21 2014 6:45 e m

      Det är bara att hoppas att fikonen mognar samtidigt annars så blir det inte så mycket… det är bara att vänta och se.
      Du får också ha en fin helg!
      Kram Birgitta

  2. Petra / Aug 22 2014 5:20 f m

    Mmmm…fikonmarmelad som är så gott.
    Kram

    • underbarahem / Aug 22 2014 5:26 f m

      Bara några fler mognar så, det kommer inte att bli mycket… men gott i alla fall.
      Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: