Skip to content
augusti 9, 2014 / underbarahem

Japanskt grillspett med gratinerad potatis!

Idag har det varit en hel dag i skogen,det har varit Jeepträff och Millian har varit med. Det var så många bilar så han blev nästan snurrig, men han tyckte det var kul. Hade kärran med först, men sen gick Millian i skogen och det var långt vi gick… misstänker att han är ganska trött i kväll.

 

 

Jeepträff

Det har varit sol hela dagen och väldigt varmt… när grillen kom fram började det att regna. Men det gjorde ingenting vi grillade ute och åt inne… Det blev Japanskt grillspett och gratinerad potatis.Grillspett-med-ingefära

1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
1 1/2 dl japansk soja
2 matskedar nyriven ingefära
4 krossade vitlöksklyftor
1 dl torrt vitt vin
1 matsked brunt farin
finhackad gräslök
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
Röd paprika skuren i bitar
Grön paprika skuren i bitar
Tomater i tjocka skivor
Gul lök skalad och skuren i klyftor

Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden (soja, ingefära, vitlök, vitt vin, farin, gräslök salt och peppar). Rör så att socker och salt löser sig.
Trimma köttet så att senor försvinner. Skär köttet i mindre bitar.
Lägg köttbitarna i marinaden och se till att de täcks av marinad. Ställ i kylskåpet minst två timmar.
Blötlägg grillspetten (om de är av trä) i 20 minuter. (Då fastnar inte köttet på spettet)
Trä på kött och grönsaker på spettet.
Grilla på varm grill. Pensla med resterande marinad och vänd spetten.
Servera med sallad eller gratinerad potatis.

Gratinerad potatis:

500 g färsk potatis, 6 urkärnade tomater i klyftor, 0,5 dl finhackad gräslök, Smulad fetaost, 0,5 dl olivolja

1. Koka färskpotatisen ca 5 minuter.

2. Lägg potatisen i en ugnsform och lägg på tomater, lök.

3. Smula över ost och ringla över olivolja.

4. Gratinera i ugn ca 20 minuter.

Nu skall det bli skönt att sätta sig i tv-fåtöljen och lägga upp fötterna och bara slappa. Kanske hinner jag ta en titt på lite bloggar och se vad ni har pysslat med.

Ha en skön kväll!

Kram Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Aug 9 2014 7:16 e m

    Jaha, ännu ett recept för mig att spara och prova! Tack för det!
    Kram Eva

    • underbarahem / Aug 9 2014 7:18 e m

      Trodde inte att kryddan ingefära skulle vara så god, men man lär så länge man lever… riktig god smak.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: