Skip to content
juni 7, 2014 / underbarahem

Halloumipanerade kycklinglårfilé med potatissallad

Om vi nu skall prata väder så har det varit lite kyligare idag, men solen har visat sig i bland. Har fixat lite grann i trädgården, städat i växthuset och planterat om blommor som jag har sparat. Idag fick det bli kycklinglårfilé till middag, Hallomuipanerad kycklinglårfilé med potatissallad… det var väldigt gott och man kan göra i ordning spetten i förväg, perfekt till buffé.

Smaklig måltid!Halloumipanerad-kycklinglårfile,ed-potatissallad

Ingredienser:

kycklinglårfilé ca 1 kg, Halloumi 250 gr, 2 msk sesamfrö, 2 msk finhackad bladpersilja, 1/2 tsk torkad timjan, 2 ägg, olivolja, salt och svartpeppar.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

1. Salta och peppra kycklinglårfiléerna och trä upp på spetten.

2. Riv halloumin fint och blanda med sesamfrö, finhackad persilja och timjan på ett fat.

3. Vispa upp äggen på ett separat fat.

4. Panera spetten, vänd först i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen.

5. Bryn spetten i olivolja. Stek klart i mitten av ugnen ca 15 minuter (spetten ska få en innertemperatur på 70°).

6. Servera spetten varma eller kalla.Det blev väldigt gott, den krispiga ytan som blev av osten var perfekt och vitvinägersblandningen  på potatisen och tomaterna passade perfekt till kycklingsrätten. Toppen med rätter som man kan laga i förväg och sedan värma, jag gillar buffé rätter.

Hade en burk av Erik Lallerstedts Bearnaise som fick komma fram på bordet, den hade samma smak som den kalla bearnaise som jag brukar göra… men enklare att köpa färdig.Halloumimpanerad-kycklinglårfiléDet skulle vara väldigt kul att samla ihop alla grannarna och bjuda på varsin rätt, men det gäller att det är fint väder och varm så att man kan sitta ute. Härligt att se vad det finns för favorit rätter, för alla har vi en rätt som är perfekt.

Ha en underbar söndag, snart är det måndag och en ny spännande vecka är på gång!

Kram Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jun 7 2014 6:38 e m

    Smarrigt! Jag gillar dina recept!
    Kram Eva

    • underbarahem / Jun 7 2014 6:40 e m

      Kul, detta var verkligen gott, går bra att göra på grillen också.
      Ha det!
      Kram Birgitta

  2. A House With A View / Jun 8 2014 9:31 f m

    Här har du en till som gillar dina recept, har printat ut flera stycken vid det här laget 🙂 Ser supergott ut!!

    Kramiz aka

    • underbarahem / Jun 8 2014 1:08 e m

      Det är kul att dela med sig och dessa spett kan man göra färdiga långt innan gästerna kommer.
      Ha en skön söndag!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: