Grillad fläskschnitzel med blomkål och naanbröd
Nu börjar man nästan tro att vädergudarna överdriver, sol och värme varje dag. Var till det underbara Hofsnäs på morgonen gick runt udden, tog sedan en god frukost på en bänk med utsikt över Åsunden.
Vi 11-tiden kom Millian och Milton på besök, deras mamma skulle titta på dressyrtävling, kan vara skönt att vara själv i bland utan barn. När hon kom hem åt vi grillat, testade en ny rätt med ett väldigt gott indiskt bröd… men ångrade att jag inte tog kycklinglårfilé istället, blir mycket saftigare.
ca 700 g blomkål, 1 purjolök, 1 grönt äpple, 3 msk olivolja, 2 tsk curry, 1 tsk kummin, flingsalt lime, svartpeppar, ca 600 g fläskschnitzel eller kycklinglårfilé
- Ansa och skär blomkålen i buketter. Ansa, skölj och strimla purjolöken grovt. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
- Stek blomkål och purjo sakta i olivoljan i en gjutjärnspanna ca 5 minuter (gärna på grillen). Tillsätt curry och kummin och stek ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner äpplena.
- Grilla schnitzeln på ett riktigt hett grillgaller, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera schnitzeln med blomkål, sallad, grillat naanbröd och gärna matlagningsyoghurt smaksatt med mango chutney.
Servera med en sallad!
Så här kan det se ut när grabbarna är och hälsar på farmor och farfar…
Har försökt att lägga in bilder men det är så seg, det händer ingenting… i timme har gått och jag har fått in två bilder, grrr. Lägger upp dessa bilder så länge de andra kommer så fort som det det händer någonting. Fattar ingenting, när jag lade upp inlägget och sedan redigerade med bilderna så funkade det??? Nu är det klart…
Nu är denna lördag till ända, men skön har den varit!
Kram Birgitta
Kommentera