Skip to content
april 27, 2014 / underbarahem

Årets första rabarberpaj!

Idag njöt vi av årets första rabarberpaj, det är väldigt gott och pajdegen är enkel att göra. Har visat den förut men den tål att göras om, här kommer receptet återigen.

Smaklig fika paus!

Rabarberpaj-2013

 

1 ägg, 11/2 dl socker,1 hg smör, 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver.

Vispa ägg och socker i en matmäster. Smält smör och låt svalna. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner smöret och mjölblandningen i smeten. Blanda i mer mjöl om det behövs, degen skall gå att forma men får ej bli för hård. Smörj en pajform och tryck en botten av deg. Häll i rabarber eller andra bär, sockra om det behövs. Rulla strimlor av resterande deg. Sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills den blir gyllenbrun. Servera med vispgrädde eller vaniljsås. Ugns temperatur 200°

Vi tog med oss pajen till sonen och hans sambo för lite fika, passade väldigt bra för när vi kom dit var hans sambos mamma och bror där… Annars har den här helgen varit lugn och jag har planerat vad jag skall göra nästa helg när jag är lång ledig. Det kommer att bli ett besök på Cramers blommor och även på blomsterlandet, jag brukar göra i ordning mina planteringar och sen får de stå i växthuset och växa till sig.

Nu skall det bli lite vitkålsröra med köttfärs, lättsam mat så här en varm dag. Sen får det bli lite slappande framför tv:n innan det är dag att sova, för som vanligt kommer det att bli en spännande vecka… hoppas jag.

 

Annonser

10 kommentarer

Kommentera
  1. Regina / Apr 27 2014 5:21 e m

    Vad gott med rabarberpaj! Vad mycket trevligt du har gjort och härligt att ha planerat lite i förväg, det är alltid gott att ha något att se fram emot.
    Önskar dig en fin ny vecka!
    Kram,
    Regina

    • underbarahem / Apr 27 2014 5:30 e m

      Pajen blev väldigt god och den tog slut… Skall plantera lite frön i växthuset, det kommer att bli ganska trångt där ett tag… tills jag kan ställa ut mina olivträd.
      Du får också ha en härlig vecka!
      Kram Birgitta

  2. annecarinjohansen / Apr 27 2014 5:35 e m

    Väldigt god rabarberpaj 😊 Tackar så mycket!

    • underbarahem / Apr 27 2014 5:41 e m

      De första spröda rabarberna är goda!
      Ha en bra vecka!
      Birgitta

  3. jessica / Apr 27 2014 6:07 e m

    Så god den ser ut och fin 🙂 hoppas allt är bra..kram Jessica

    • underbarahem / Apr 27 2014 6:09 e m

      Här är det bara fint, vilka otroliga dagar vi har haft. Den här pajdegen är lätt att göra och man kan variera sig med olika frukter och bär… brukar ha blåbär.
      Kram Birgitta

  4. Eva / Apr 27 2014 6:56 e m

    Vi åt rabarberpaj på Arvids kalas idag, himmelskt gott!
    Kram Eva

    • underbarahem / Apr 27 2014 6:58 e m

      Det är väldigt gott, bäst att passa på när de är som sprödast.
      Ha en bra vecka!
      Kram Birgitta

  5. petrasparlor / Apr 29 2014 7:29 e m

    Åh, den ser god ut.

    //Petra

    • underbarahem / Apr 29 2014 7:55 e m

      Årets första spröda rabarber, är alltid gott…
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: