Skip to content
april 26, 2014 / underbarahem

Kycklinpaj med bacon och västerbottenost!

Nu är det vår och solen skiner så härligt… underbart. Gasolen är slut så vi kan inte grilla, det får bli att köpa en ny tub… grillat är gott. Men den här lördagen har varit väldigt intensiv, L har varit på Jeepträff med äldste sonen, träffen kallas för soft trail och jag har varit med vår yngste son och sambo på häst hopptävling… med mina barnbarn, underbart.

Då får det inte bli någon avancerad matlagning, en paj som går fort att göra blir perfekt. Det blir ”Kyckling med bacon” och västerbottenost.

Smaklig måltid!Kycklingpaj-med-bacon

3 dl vetemjöl
125 g matfett
2 msk vatten
140 g bacon
2 st kycklingfiléer
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
salt & peppar
1 dl riven ost
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde

Lägg vetemjöl och matfett i en matberedare, kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och jobba ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Låt stå kallt 30 min. Nagga botten och förgrädda i 1o min, 225 grader.

Strimla baconet, tärna kycklingen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs baconet. Tillsätt kycklingen och bryn den. Blanda i purjon och pressad vitlök och låt fräsa några minuter. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över ost.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Häll det över pajskalet. Grädda i 225 grader, ca 30 min.Kycklingpaj-med-bacon-på-tallrikDet var väldigt gott med paj, en enkel maträtt men mättande. Bacon är alltid bra att ha i maten, den ger god smak.

Hästhoppning-Ätra-bygdens-2014Hästhoppning-April-2014Min kamera är bra att ta stillastående bilder, men inte bilder som rör sig… man kommer inte så nära… det behövs lite bättre kameror då.

Hästhoppning-Ätra-bygdensLille-MiltonMillian hade massor att upptäcka, så hästhoppningen kom i andra hand, När man är lite och kan klättra så högt, då det är toppen. Lille Milton låg och funderade lite, för någon sömn blev det inte.

Detta har varit en underbar dag, hoppas på många flera!

Kram Birgitta

 

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Apr 26 2014 6:46 e m

    Tack för recept! Härligt att få umgås med de härliga barnbarnen, bättre kan det inte bli!
    Kram Eva

    • underbarahem / Apr 26 2014 6:54 e m

      Det har varit en underbar dag, tänk om man kunde vara på flera ställen samtidigt… älskar Jeepåkning också!
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Apr 26 2014 10:26 e m

    Ser underbart ut, både maten och din dag 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Apr 27 2014 4:45 f m

      Ja, det har varit en härlig dag!
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: