Skip to content
april 12, 2014 / underbarahem

Ugnstekt lax med basilika!

Tro det eller ej, men idag blir det fisk till middag. Jag gillar fisk men jag tycker att det är väldigt svårt att hitta på recept eller laga till fisk, men nu får det bära eller brista… idag blir det lax till middag.

Ugnstekt lax med basilika!

Smaklig måltid!

Lax-i-ugn-med-basilika4 bitar lax (à ca 150 g), 1 kruka basilika, 1 citron, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 1 tsk majsstärkelse, salt och peppar, 250 g broccoli, 1/2 purjolök

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 175˚C.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form.
  4. Strimla basilikan. Riv skalet från citronen och pressa ur saften.
  5. Koka upp grädden med citronskal. Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Smaka av med citronsaft.
  6. Blanda ner basilikan och häll såsen över fisken. Salta och peppra och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Plocka broccolin i buketter. Skölj och strimla purjolöken. Koka broccolin i saltat vatten i 4 minuter och lägg ner purjolöken den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av.
  8. Servera laxen med broccoli, purjolök och kokt potatis eller pressad.

Topping: Rostade pinjenötter, smulad fetaost, paprikapesto.

Servera med potatismos till!

Idag har jag gjort smörgåstårta för tredje gången, inget jag gör så ofta… men det är gott att äta hoppas att de blir bra. Vi skall ha dop i morgon för lillprins Milton… Millians lillebror, undrar vad han tycker om det?

Ha en härlig söndag, hoppas på lite sol!

Kram Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Inger Frykberg / Apr 16 2014 9:36 f m

    Ser fantastiskt gott ut. Sparas! Norskfisk.se har massor av fina recept tycker jag, men det känner du säkert till. Glad påsk!

    • underbarahem / Apr 16 2014 3:53 e m

      Skall genast gå in på den sidan och kolla, är som sagt var dålig på att laga fiskrätter.
      Glad Påsk på Er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: