Skip to content
februari 15, 2014 / underbarahem

Kycklinglårfilé med Ajvar relish

Grått, grått när tänker solen titta fram? Men det är inget som stoppar, utan på med regnkläderna och ta en lång promenad… idag blev det en mil i skogen. Det känns väldigt skönt när man kommer hem, det fick bli kaffe och ett glas Amarula… för det är vi värda.

Håller fortfarande på att tömma frysen på diverse mat, man köper på sig lite för mycket när det är extra pris… idag tog jag ut en kartong kycklinglårfilé. I kylen finns det diverse kryddor, eftersom jag gillar att testa olika smaker så går det inte åt på en gång… en burk Ajvar relish fanns i kylen, blir perfekt till kycklinglårfilén. Passa på att göra lite extra till lunchlådorna, toppen att ta med till jobbet.

Smaklig måltid!

Kyckling-med-Ajvar-relish1 kg kycklinglårfilé, 2 dl creme fraich, 3 dl grädde, 1,5 dl stark ajvar relish, 1 tsk honung, 2 klyftor vitlök, salt och peppar, 2 dl riven ost

  1. Lägg kycklinglårfiléer i en ugnsform, detta kräver en ganska stor form. Salta och peppra lite på båda sidor på varje filé.
  2. Mät upp crème fraiche, grädde, mild ajvar relish och honung i en bunke. Pressa i vitlök. Tillsätt salt och vitpeppar. Vispa ihop till en jämn blandning.
  3. Häll blandningen över kycklingen. Det ska vara så att kycklingbitarna täcks helst helt och hållet.
  4. Ställ in mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
  5. Riv under tiden osten.
  6. Ta ut ur ugnen och strö över den rivna osten.
  7. Ställ in i mitten av ugnen igen och höj temperaturen till 200°C och låt stå där 20 minuter.

Kyckling-med-ajvar-relish-på-tallrikNu är man mätt och belåten, skall sätta mig ner och hälsa på i Era bloggar… kul att se vad ni har hittat på.

Ha en skön lördags kväll!

Kram Birgitta

Ni glömmer väl inte att hänga med på utlottningen av en lampskärms kjol?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: