Skip to content
februari 1, 2014 / underbarahem

Kycklinglårfilé med fetaost, svampsås med smak av pepparrot och till detta klyftpotatis

Idag har vi hunnit med en härlig promenad, det var jobbigt att gå för de hade inte plogat… extra motion. Skall ta det lite lugnt innan jag börjar med maten, även denna helgen blir det kyckling… har tydligen köpt på mig för mycket kyckling.

Idag blir det Kycklinglårfilé med fetaost, svampsås med smak av pepparrot och klyftpotatis.

Smaklig måltid!

KycklinglårfiléIngredienser

8 kycklinglårfiléer, salt peppar, 100 gr fetaost, vitlök, bacon, lök, 3 dl grädde

Gör så här:
  1. Lägg ut kycklinglårfiléerna. Krydda med salt och peppar. Dela fetaosten i mindre bitar. Lägg ost och vitlök i kycklinglåren. Vik samman dem. Rulla en baconskiva runtom varje.
  2. Bryn lårfiléerna runtom i lite matfett. Börja med att bryna dem med skarven nedåt.
  3. Lägg alla kyckling rullarna på klyftpotatisen och sätt in i ugnen tills potatisen är färdig.

Svampsås med pepparrot:

Champinjonsås-med-pepparrot

3 dl rensad svamp skurna i bitar
1 matsked smör att steka i
1 matsked kantarellfond (koncentrerad)
1/2 dl vitt torrt vin
2 teskedar riven pepparrot
1 tesked salt
1/2 tesked malen svartpeppar
2 dl vispgrädde

Värm smöret i en kastrull. Stek svampen till dess att den börjar släppa vätska. Tillsätt då fonden och vinet. Låt koka samman. Lägg i grädden och låt reducera så att den tjocknar. Smaka av med salt och peppar och tillsätt pepparroten allra sist.

Kycklinglårfilé-med-pepparrotssåsServera med sallad och klyftpotatis

Maten blev godkänd, såsen blev väldigt god med riven pepparrot i.

Nu är det bara att sätta sig ner och njuta efter maten, det kanske blir en chokladbit och även ett glas vin till.

Ha en skön kväll!

Kram Birgitta

2 kommentarer

Kommentera
  1. källebodalantliv / Feb 2 2014 9:02 f m

    du bästa recept mamman! …tack för dina recept ! nya ideer ..trevlig helg ! kram jeanette

    • underbarahem / Feb 2 2014 10:14 f m

      Tackar, håll till godo hoppas att det är något som passa. Idag blir det kladdkaka L fyller nämligen år och han har beställt det. Givetvis blir det cantuccini skorpor, en sats räcker en vecka… de är så goda.
      Ha en härlig söndag!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: