Skip to content
januari 25, 2014 / underbarahem

Ädelost inbakad kycklingfilé med basilikasås och kraschad potatis!

Nu efter en mysig dag på Åhaga så smakar en ädelostinbakad kycklingfilé gott. Fast man får vänta lite med att äta, för man blev väldigt mätt när man gick på mässan… allt måste provsmakas.

Hade sällskap av sonen och lillprinsen Millian, ingen av dem tackade nej till att provsmaka. Så man kan säga att lunchen intogs på Åhaga, ett vandrande smörgåsbord… hihi

Ädelost inbakad kycklingfilé

Ädelostinbakad-kycklingfilé-med-kraschad-potatis4 st kycklingfiléer, 2 krm salt, 4 st smördegsplattor, 100 gr ädelost, 2 st vitlöksklyftor

1. Sätt ugnen på 200°, eller vänta med det om du förbereder i god tid.
2. Tina smördegsplattorna. Strö salt runt om kycklingfiléerna när de är kalla.
3. Rör samman osten och vitlöken. Gör ett snitt i varje filé och fördela ostmassan i fickan som bildas. Får du ost över breds den ovanpå.
4. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Lägg filéerna med snittytan ned mitt på plattorna. Vik ihop smördegen till ett tätt paket. Lägg paketen med skarvarna ned på plåt. Ställ dem i kylen om du lagar i förväg. Pensla med ägg och grädda kycklingpaketen i ca 30 minuter.

Basilikasås:

1 msk smör, 1 msk torkad basilika, 2 dl grädde, 0,5 st hönsbuljongtärningar, 0,5 dl cremé fraiche, 1 msk socker

 Fräs basilikan i smöret 1 minut Tillsätt alla ingredienser till såsen och låt småputtra tills resten är klart

Ädelostinbakad-kycklingfilé-med-kraschad-potatis-på-tallrikDen kraschade potatisen har jag gjort i ett tidigare inlägg, klicka här så kommer du dit. Du kan ha vilka kryddor som helst på potatisen, ta något som du gillar… den ser verkligen kraschad ut men är väldigt god.

Millian-gillar-inte-PaprikorNu vet jag vad jag inte skall bjuda på till middag när Millian kommer och det är paprikor… han gillar dem inte.

Eller är det bara dessa stora paprikor som de hade på Åhaga… usch så läskiga de var tyckte Millian.

Men det gick snabbt över när pappa kom och räddade honom.

Ha en skön och avslappnande lördagskväll!

Kram Birgitta

Advertisements

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jan 25 2014 6:17 e m

    Låter jättegott! Ädelost är så god smaksättare! Ska prova detta snart. Idg gjorde jag din fläskfilkje med marscapone, det var jättegott, hade potatsklyftor till. Du skrev att du hade potatis rullade i ströbröd och vitlök, hur gjorde du det?
    Kram Eva

    • underbarahem / Jan 25 2014 6:40 e m

      Kul att du gillar mina recept… Egentligen skulle jag ha skrivit skakar. Lägger potatis i en påse, strör i kryddor och vitlök… blandar ihop. Lägger potatisen i en form och strör över ströbröd, in i ugnen på 225 grader.
      Ha det bra!
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Jan 25 2014 9:04 e m

    Jag håller med Millian, fy för paprikor 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Jan 26 2014 5:32 f m

      Haha 🙂 skall hälsa Millian att det är inte bara han som inte gillar paprikor.

      Ha en skön söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: