Fläskfilé med dragon och parmesan
Grått och mulet, men ändå en härlig dag. Långpromenad på morgonen, sedan fika med nybakat. Fortsätter att röja i skåp och lådor, oj så mycket man samlar på sig. Idag blev det en super enkel mat rätt, steka blanda och ät… men väldigt gott.
Smaklig måltid!
(4 personer)
1 kg fläskfile
5 dl vispgrädde
3 tsk torkad eller färsk dragon
100 gram färskriven parmesan
salt och peppar
Ingredienser:
1. Skär fläskfilen i lagom bitar salt och peppra.
2. Stek dem i smör tills de har fått en fin färg (ca 10-15 min).
3. Häll över grädden och dragonen på köttet och låt nu det hela stå och småputtra ca 5 minuter till.
4. Strax innan servering tillsätter man den färskrivna parmesanen, som får smälta ner i såsen.
Servera med parmesanrostad potatis och en romansallad
Nu blir det tv-häng misstänker att jag kommer att somna, stillasittande gör mig trött och min fårskinns fåtölj är så skön.
Ha en underbar helg!
Kram Birgitta
Gud vad gott!! Jag älskar dragon så det här måste jag testa, tack för tipset!
Önskar dig en finfin söndag!
Kramizar aka
Super enkelt men gott, parmesarostad potatis perfekt.
Kram Birgitta