Skip to content
november 16, 2013 / underbarahem

Prins Charles förrätt och kyckling med cocospesto

Denna middag var godkänd av den lille prinsen, kan det vara för att det var Prins Charles bakelse? Den var väldigt god och det bästa var att man kunde göra den i ordning dagen innan, väntade bara med ostbåge strösslet tills bakelsen skall serveras.

Varmrätten tog inte lång stund att göra, det enda man fick vänta på var potatisen… den tog lite längre tid i ugnen.

Prins Charles bakelse

Prins-Charles-bakelseIngredienser:

12 skivor formfranska, 120 gr majonnäs, 1/2 dl grädde, 1/2-1 msk kaviar, 2 msk dill,  2 msk hackad röd lök, en dm hackad purjolök, ett gäng räkor.

Gör så här:

1. Gör runda skivor av franskan.

2. Vispa grädden och rör ner resten, spara några räkor till garnering.

3. Bred smeten mellan två franskor, ovanpå och runt om.

4. Låt stå ett dygn. Smula ostbågar och rulla dom i det.

5. Garnera med räkor, svart kaviar och sallad.

Kycklingfilé med cocospesto

Kycklingfilé-med-cocospaneringIngredienser:

500 gr kycklingfiléer, salt och vitpeppar, 1/2 dl kokosflingor, 2 1/2 dl kokosmjölk, 1/2 hönsbuljongtärning, 2 msk pesto, 2 msk grovt hackad basilika

Gör så här:

1. Blanda salt, peppar och kokos på en tallrik.

2. Vänd kycklingfiléerna i blandningen.

3. Bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.

4. Vispa ihop kokosmjölk, smulad buljongtärning och pesto i en traktörpanna.

5. Lägg ner kycklingen i såsen och låt den koka under lock ca 10 min. Strö över basilika.

Som ni förstår har vi besök av lille prinsen, så mycket tid för något annat blir det inte.

Ha en underbar kväll!

Kram Birgitta

6 kommentarer

Kommentera
  1. Regina / Nov 17 2013 9:57 f m

    Låter smaskens! Jag måste säga att jag är mäkta imponerad av din matlagning, så många goda nya rätter som du tipsar om. Här är det stiltje på den fronten.
    Kram,
    Regina

    • underbarahem / Nov 17 2013 5:32 e m

      Prins Charles recept fick jag av en jobbar kompis… jag älskar att laga mat.
      Kram Birgitta

  2. Hemtrevligt hos Johanna / Nov 17 2013 11:19 f m

    Haha, såklart att din prins gillar det kungliga. 🙂 Ser gott ut, som vanligt!

    Så spännande att se hur arbetet med din klädkammare fortlöper, det ser lovande ut!

    Kram Johanna

    • underbarahem / Nov 17 2013 5:30 e m

      Vi har haft lille prinsen här i helgen,arbetet har stått stilla.
      Kram Birgitta

  3. Marianne / Nov 17 2013 3:07 e m

    Mmmm, ser gott ut!
    Prins Charles-bakelsen har jag faktiskt gjort några gånger och den är supergod:)
    Mumma med ostbågsströsslet! Kanske skulle ta och göra den till helgen, det var länge sedan sist:)

    • underbarahem / Nov 17 2013 5:29 e m

      Har faktiskt aldrig gjort den, fick ett tips av en jobbarkompis.

      Birgitta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: