Skip to content
juli 13, 2013 / underbarahem

Kycklinginnerfilé marinerad med grillchips

Sol, sol hela dagen det är underbart. Passade på att åka till Cramers för att köpa lite blommor, mina små penséer som har varit så otroligt fina har nu gjort sitt. Köpte vita liljor, vita pelargoner, praktlobelia och murgröna. Det märks att de flesta har köpt färdigt med blommor, tror att jag var ensam där… fast det är klart, klockan var bara nio.

Idag gjorde vi en chansning när vi skulle grilla, gasolen börjar ta slut och det syns inte i flaskan hur mycket som finns kvar…

Kycklinginnerfilé-med-grillchips

Marinad: Olja, Teriyaki sås, soya, chilisås, krossat grillchips ca 2 dl, örtkryddor, pressad vitlök.

Jag har inga mått, utan tar efter behag. Låt bitarna ligga några timmar i marinaden. Ta bort lite marinad när du lägger det på grillen, så att det inte droppar ner i glöden

Grov-tapenad-med-tomater

Grov tapenade och tomater

3 dl svarta urkärnade oliver, 3 st hackade vitlöksklyftor, 6 st sardellfiléer, 3 msk kapris, 1 msk färsk timjan, 0,5 st pressad saft av en citron, 4 msk olivolja, svartpeppar, 250 gr cocktailtomater1.

Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand.2. Blanda i citronsaft och olivolja och smaka av med peppar. Låt smakerna mogna i kylen.3. Ta fram olivröran i god tid så att den blir rumstempererad. Blanda i klyftade tomater vid servering.

Olivyoghurt-med-mynta-och-vitlök

Olivyoghurt med mynta och vitlök

4 dl turkisk yoghurt, 2 st vitlöksklyftor pressade, 2 msk hackad mynta, 0,5 dl svarta oliver, 2 msk olivolja, flingsalt peppar

1 Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar.
2 Låt smakerna mogna i kylen före servering. Lägg upp i en skål och garnera med oliver.

Servera med kokt nypotatis rostat i ugn med flingsalt.

Nu är det bara hoppas att det vackra vädret håller i sig, så mina nyinköpta blommor får en chans att växa till sig… liljorna skall jag plantera i landet sen.

Ha en underbar lördags kväll!

Kram Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. norstenfoto / Jul 14 2013 1:54 f m

    Oj oj oj, det där ser smarrigt ut. Attans otur att jag missade detta 🙂

  2. Petra / Jul 14 2013 6:16 f m

    Ser fantastiskt gott ut, så duktig du är på att hitta nya recept och variera matlagningen. Tack för inspirationen!
    Kram Petra

    • underbarahem / Jul 14 2013 10:53 f m

      Håll tillgodo, det är riktigt kul att testa grillchips i maten.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: