Skip to content
maj 25, 2013 / underbarahem

Mozzarella panerad kyckling med dijonsås!

En ganska solig lördag, precis lagom för att klippa gräset och andra trädgårdssysslor. Har börjat att plocka ut lite av mina krukplanteringar från växthuset, men eftersom frosten inte är över än… så får det bli krukorna som skall stå nära huset.

Idag litade jag inte på att det skulle bli grillväder på eftermiddagen, så det fick bli kyckling som lagades inne. Man kan i och för sig grilla ute och äta inne, men det är inte lika mysigt.

Smaklig måltid!

Mozzarella-panerad-kyckling

Kycklingen:
700 g tinad kycklinginnerfilé
2-3 vitlöksklyftor
5 msk dijonsenap
3-4 dl ströbröd
200 g riven mozzarella
Salt
Peppar

1. Börja med att riva ner vitlök i lite smör i en stekpanna. Stek vitlöken mjuk på svag värme. Efter någon minut klickar du i dijonsenapen och rör om. Salta och peppra.
2. Ta bort från plattan och låt svalna något innan du vänder kycklingfiléerna i dijonblandningen. Panera dem därefter i ströbrödet och mozzarellan (som med fördel blandats ihop innan).
3. Bryn dem några minuter i stekpanna på medelvärme innan de läggs i smord ugnssäker form. Om det blev något kvar av mozzarellan kan du strö över den. Sätt sedan in i mitten av ugnen på 200ºC i 10-15 minuter.

Mozzarella-panerad-kyckling2

Sås:
1-2 vitlöksklyftor
1-2 burkar á 290 gr skivade champinjoner
1 msk dijonsenap
5 dl grädde
1-2 msk kycklingfond
Sojasalt peppar

Om det blev något kvar av dijonblandningen från paneringen kan du absolut ta vara på den i såsen, annars funkar det lika bra att börja i en ren stekpanna!

1. Pressa eller riv ner vitlöken i en stekpanna och tillsätt champinjonerna. Stek några minuter och tillsätt sedan dijonsenapen och rör om. Häll i grädden, kycklingfonden och soja.

2. Salta och peppra efter smak, och låt sedan koka på svag värme tills kycklingen och klar!

Servera med kulpotatis och en sallad!

Ha en skön kväll och njut av morgondagen!

Kram Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: