Moussaka med philadelphiasmak
Nu är det dax för lite snabbmat, det är mycket annat som är roligare än att laga mat… just nu i alla fall, när trädgården väntar på en uppryckning. En Moussaka är aldrig fel, snabbt att göra och väldigt mättande… framför allt så räcker den till flera middagar. Men se upp med formen, jag tog en för liten form så det rann över i ugnen… då blir det att ta till husmors tips, dessa finner du längst ner på sidan.
Smaklig måltid!
1 kg potatis
Köttfärssås:
1 gul lök, 500 gr blandfärs, 400 gr krossade tomater, 1 dl tomatpué, 2 tsk rosmarin, salt och peppar
Philadelphiasås:
400 gr Philadelphiaost, 2 dl mjölk, salt och peppar
Riven ost
Gör så här:
1. Skala potatis och koka mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen svalna, skär potatisen i skivor.
2. Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Stek lite åt gången och lägg över det i en gryta allt eftersom.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och rosmarin, låt alltsammans puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Vispa ihop philadelphiaost, mjölk, salt och peppar i en bunke.
5. Varva köttfärssås, potatis och philadelphiasåsen i en smord ugnsfast form. Avsluta med köttfärssås och riven ost.
6. Gratinera i 225° i ca 30 minuter.
Servera med en god sallad!
Husmors tips:
Strö bakpulver på de smutsiga partierna runt plattorna. Häll sedan på ättika så att det börjar bubbla och fräsa. Torka av (använd handskar) när det slutat bubbla och skölj med vatten.
Eller smörj in ugnen med koncentrerad såpa, värm till 100° C. Låt svalna och tvätta ur med en svamp som inte repar.
Ha en skön kväll alla goa vänner!
Kram Birgitta
One Comment
KommenteraTrackbacks