Skip to content
april 7, 2013 / underbarahem

Kycklinglårfilé med Ajvar relish

Eftersom det var dragning av utlottningen igår, så kommer lördagens recept i dag i stället. Jag fortsätter att inventera mitt kylskåp och med två burkar Ajvar relish i kylskåpet så måste jag hitta en rätt som innehåller den ingrediensen… då blev det kycklinglårfilé med bacon och Ajvar relish.

Smaklig måltid!

Kycklinglårfilé-med-ajvar-relishIngredienser:

600 gr kycklinglårfilé, 1 st basilika i kruka, 25 gr persilja, 1 st vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 dl ajvar relish mild, 2 msk olivolja, 140 gr bacon.

Gör så här:

1. Repa av bladen från basilika och persilja, kör dem tillsammans med vitlöken i en matberedare så att de blir finfördelade.

2. Sätt ugnen på 225°.

3. Lägg lårfiléerna med insidan upp, salta och peppra. Bred på lite av ajvar relish och lägg på dubbelvikta baconskivor, strö över det kryddgröna.

4. Rulla ihop och lägg i en oljad ugnsform. Salta, peppra och bred på resterande ajvar relish.

5. Stek mitt i ugnen ca 25-35 minuter.

På-tallrik-kycklingfilé-med-ajvar-relish

Man kan också välja den starka Ajvar relish, men tyckte nog att den milda räckte. Jag gillar kycklinglårfilé, kyckling kan ibland bli lite torrt… men inte kycklinglårfiléen.

Har plockat ut trädgårdsmöbeln, som vi brukar ha på den sidan där det är morgonsol… underbart. Måste passa på att vara ute idag, i morgon är det jobb på fotostudion… kul,kul.

Ha en underbar dag och än ett grattis till bloggen Hemma på Kråkered, som vann utlottningen på fyra kuddfodral.

Kram Birgitta

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
  1. Ester / Apr 7 2013 6:44 e m

    Ser mumsigt ut! Själv föredrar jag den ”torra” 😉 kycklingfilén. Ha en fin kväll! Kram

    • underbarahem / Apr 7 2013 6:51 e m

      Brukar även köpa kycklinginnerfile, det är inte så stora bitar som kycklingfilen…
      Kram Birgitta

  2. Viktkamp / Apr 7 2013 7:12 e m

    Ajvar kan man ha i princip allt =)

    • underbarahem / Apr 7 2013 7:15 e m

      Det är gott att äta som den är, eller i någon rätt.

  3. Hemtrevligt hos Johanna / Apr 8 2013 1:48 e m

    Du har jämt så mycket goda recept, gillas!

    Va fint du har gjort i det i vårsolen,

    kram Johanna

    • underbarahem / Apr 8 2013 3:44 e m

      Det var väldigt gott, tog mild Ajvar men L tyckte det var starkt… hade själv gärna tagit den starka.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: