Skip to content
mars 23, 2013 / underbarahem

Kyckling under tomat och mascarpone täcke

Underbart, Underbart solen skiner från en klarblå himmel och jag skall in till Borås och gå på trädgårdsmässa. Hoppas på många tips och idéer, för nu känner jag att idéerna har frusit fast… det kliar i fingrarna att sätta ut lite blommor, jag vill, jag vill.

När jag kommer hem hoppas jag på en härlig stund på altanen, sen blir det en god middag… Det blir ”Kyckling under tomat och mascarpone täcke”.

Smaklig måltid!

Kyckling-i-mascarpome-och-tomatsås

 

Kyckling-i-mascarpone-och-tomatsås

Ingredienser:

1 röd chili, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 msk olivolja, 2 burkar cocktailtomater, 1 kruka basilika, 125 g mascarponeost, 500 g kycklingfilé,

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsfast form (ca15x25 cm).
  2. Halvera kycklingbrösten på bredden. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme i 2 minuter/sida. Lägg kycklingen i formen.
  3. Halvera, kärna ur och finhacka chili. Finhacka lök och vitlök.
  4. Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan. Tillsätt chilin, löken och vitlöken och fräs på medelvärme i 5 minuter.
  5. Häll över cocktailtomaterna i pannan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Sjud i 5 minuter.
  6. Hacka basilika. Dra av stekpannan från värmen och rör i basilikan och mascarpone.
  7. Häll tomatsåsen över kycklingen. Stek i ugnen i 30 minuter.
  8. Servera kycklingen till potatis eller ris, med en sallad.

Det blev precis som jag hade tänkt, en underbar dag. Gick på Trädgårdsmässan med yngste sonen, sen blev det en solig eftermiddag på altanen. En ny rätt med mascarpone, osten som ger det lilla extra för smaken.

Hoppas att ni också har haft en underbar dag med sol och annat trevligt. Det kommer ett inlägg från mässan lite senare, det blev ganska många bilder som skall göras i ordning.

Kram Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Hulda / Mar 23 2013 6:40 e m

    Du viser så mye mat, man blir sulten. 🙂 🙂 Her lager vi pizza nå.

    • underbarahem / Mar 23 2013 6:55 e m

      Jag älskar att laga mat och hitta på nya recept… Snart blir det varmare, då kan vi vara ute och fixa, men tills dess blir det matlagning.
      Kram Birgitta

  2. Ester / Mar 24 2013 5:15 e m

    Ser verkligen gott ut! Kram Ester

    • underbarahem / Mar 24 2013 6:29 e m

      Mascarponeosten gör att det blir en speciell smak… gott
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: