Skip to content
november 3, 2012 / underbarahem

Idag blir det förrätt och varmrätt

Lite pyssel i trädgården har det blivit idag, klipper grenar från en tuja och använder som dekoration… och lite annat småpyssel. Det är väldig åtgång på ljusen i lyktorna, någon som vet var man kan köpa billiga gravljus?

Idag får det bli lite Grekiskt tror jag, till förrätt Panerad fetaost och varmrätt Kycklingbröst med balsaminvinäger.

Smaklig måltid!

Panerad fetaost: 

Fetaost en stor bit, 1 ägg, mjöl, ströbröd, peppar, vitlökspulver, chilipulver eller andra kryddor efter smak, smör, olja, tomater, rödlök

1. Skär osten i lagom stora bitar

2. Mjöl på ett fat, ägg på ett annat fat

3. Blanda ströbröd med kryddor på ett fat för sig.

4. Skär tomater och lök i skivor lägg dem på fat.

5. Vänd osten i mjöl, ägg, ströbröd.

6. Värm upp en stekpanna, häll i olja och smör.

7. Stek osten ca 2 min på varje sida, så att den blir gyllenbrun.

8. När osten känns mjuk är den färdig.

9. Servera genast med tomat, rödlök och eventuellt balsamico som dressing.

 

Kycklingbröst med balsaminvinäger:

Ingredienser:

4 stora kycklingbröst, salt och peppar, 3 msk balsaminvinäger, 2 msk olivolja, 4 finhackade tomater, 2 finhackade salladslökar,1 finhackad röd paprika, 12 skivade oliver.

Gör så här:

Dela kycklingbrösten nästan på mitten och krydda med salt och peppar. Gnid alla portionsbitarna med balsaminvinäger vilket skapar en underbar gyllenbrun yta då de tillagas. Hetta upp oljan, fräs brösten tills dess köttet är vitt rakt igenom. Ta av dem från stekpannan och håll dem varma.

Häll sedan tomaterna, salladslöken, paprikan, oliverna och den återstående balsaminvinägern i pannan. Värm upp och låt sjuda till det kokat ner till en tjock salsaliknande sås. Lägg tillbaka kycklingbrösten i såsen.Koka upp och servera.

Jag skar ganska tjocka skivor av potatis på längden och kryddade, in i ugnen på 225°.

Serverade med en vitkålssallad.

Maten är uppäten och det är undanplockat, nu tänker jag sätta mig och kolla igenom alla underbara bloggar… måste se vad ni har pysslat med.

Ha en skön kväll!

Kram Birgitta

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
  1. Regina / Nov 3 2012 5:52 e m

    Smarrigt recept, lyxigt med tvårätters! Jag hittade bra pris på gravljus på Dollarstore. Men den butiken finns kanske inte hos dig. Ha det fint! Kram, Regina

    • underbarahem / Nov 3 2012 5:58 e m

      Det var väldigt gott, var lite misstänksam när det gällde balsaminvinäger på kycklingen… men det blev super.
      Nej, den butiken har vi inte här…
      Kram Birgitta

  2. A House With A View / Nov 4 2012 10:33 f m

    Låter huuuuuuuuuuur gott som helst!!! Älskar fetaost men har aldrig provat att panera och steka den, verkar spännande!! Tack för ett smarrigt recept:)))

    Önskar dig en fin söndag!

    Kraaaaaaaaaaaam aka

    • underbarahem / Nov 4 2012 11:10 f m

      Panerad fetaost var väldigt god och man kan krydda den efter tycke och smak.
      Ha en härlig söndag!
      Kram Birgitta

  3. lotta / Nov 4 2012 1:51 e m

    Oj så gott det ser ut! Duktigt att göra förrätt också! Jag gjorde kyckling och färsk pasta i helgen! Som efterrätt blev det aftereightmousse, riktigt gott! Kram Lotta

    • underbarahem / Nov 4 2012 2:32 e m

      Så gott det låter, det får nog bli en efterrätt nästa gång.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: