Skip to content
september 29, 2012 / underbarahem

Regnig lördag med Aubergine-kycklinggratäng

Idag har det verkligen öst ner regn, har inte gjort så mycket. Handlat lite mat och kört bort lite trädgårdsskräp, det fick bli till den kommunala komposten… en promenad med skottkärran i regnet. En fika hos grannen med lite gott kaffebröd, blev det förstås… inte helt fel.

Nu skall jag förbereda middagen, det blir lite lchf mat idag… aubergine-kycklinggratäng. Alltid spännande med nya recept och lchf recepten är väldigt goda.

Smaklig måltid!

Det är så härligt att man fortfarande kan gå ut i växthuset och plocka lite grönt till salladen, det fick bli lite mango och ruccola.

Ingredienser:

1 st stor aubergine, 4 st kycklingfiléer eller kycklinginnerfilé, 3 dl vispgrädde, 2 msk tomatpuré, 11/2 msk kycklingfond, 1 tsk samba olek, salt och peppar, olja till stekning.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°

1. Skiva auberginen i ca halv centimeter tjocka skivor. Stek dem ett par minuter på varje sida i olja, salta lite.

2. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem i olja, salta och peppra

3. Blanda vispgrädde, tomatpuré, kycklingfond, samba olek och ett kryddmått salt.

4. Lägg ett lager aubergin skivor i botten på en ugnsfast form. Därefter lite kyckling, håll över lite sås, ett lager med aubergin, kyckling och sås.

5. Lägg därefter de sista skivorna av aubergin och sista av såsen.

6. Strö över ett lager med riven ost.

Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills osten har fått färg.

Servera med en grönsallad.

Njut av lördagskvällen, så får man se vad söndagen har att erbjuda.

Kram Birgitta

OBS Ni som har ordverifiering, där kan jag inte göra några kommentarer… tror tydligen att jag är en robot.

Advertisements

6 kommentarer

Kommentera
  1. Karin / Sep 29 2012 5:15 e m

    Så gott det såg ut. Det får jag nog testa……men inte idag. Hos mig blir det ädelost fyllda biffar med klyftpotatis och så ett glas gott rött.

    Ha en skön lördagskväll

    Kram Karin

    • underbarahem / Sep 29 2012 5:17 e m

      Det är inte helt fel det heller, givetvis blir det ett glas rött här också.
      Kram Birgitta

  2. källebodalantliv / Sep 30 2012 7:44 f m

    kikar in å säger Hej ! mumsig gratäng du bjuder på …ha en trevlig helg ! kram jeanette

    • underbarahem / Sep 30 2012 1:53 e m

      Idag har det varit toppen väder, hoppas att du har haft det också.
      Kram Birgitta

  3. PerfectionMakesMeYawn / Sep 30 2012 8:49 e m

    Aubergine är ju helt underbart gott! Detta receptet måste provas ASAP! 😀

    //M

    • underbarahem / Okt 1 2012 2:57 f m

      Det var väldigt gott och så var det lchf. Som vanligt gör jag för mycket, så det blir till någon dag i veckan också.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: