Halloumipanerade kycklingspett med basilika- och parmesanaioli
Idag har det varit varmt när solen varit framme och kallt när solen gått i moln… man sliter kläderna inifrån, av och på hela tiden. Nu har jag planterat färdigt de planerade krukorna, nu är det bara impulsiv köpen av blommor som är kvar… det vet man ju inte vad det är.
Vi hade tänkt att grilla ute idag, men eftersom det är så blåsigt och kallt så blir maten lagad inne. Men grillspett skall det bli i alla fall, kycklingfilé som är panerad med halloumiost, potatis och sallad.
Smaklig måltid!
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé, 1 st Halloumi (250g), 2 msk sesamfrö, 2 msk finhackad bladpersilja, 1/2 tsk torkad timjan, 2 ägg, olivolja, salt och peppar, träspett
Gör så här:
Ugn 175°
Skär kycklingen i bitar (3×3), salta och peppra kycklingen och trä upp på spetten.
Riv halloumin fint och blanda med sesamfrön, finhackad persilja och timjan på ett fat.
Vispa upp äggen på ett separat fat, vänd spetten först i äggen sen i halloumiblandningen.
Bryn spetten i olivolja. Stek sedan klart i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Servera spetten varma eller kalla, extra gott att servera tillsammans med Basilika och parmesanaioli
Basilkia- och parmesanaioli:
2 äggulor, 1 msk fransk senap, 2 msk vitvinsvinäger, 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta, 21/2 dl olivolja, 50 gr parmesan, salt och peppar
Mixa äggulor, senap, vinäger och basilika (både blad och stjälkar) i en mixer. Tillsätt droppvis olivolja till en krämig aioli. Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja vid servering.
Ha en skön lördagskväll!
Kram Birgitta
Vad gott det ser ut ! Idag testade jag ett annat av dina recept, Fläskfile´ grytan med curry , paprikor och apelsin men jag tog citron istället. Det var jätte gott.
Kram
Så kul att du vågar testa mina recept, visst är det kul att laga mat.
Ha en skön helg!
Kram Birgitta
Så härligt gott det ser ut.:-) Kram Stina
Testa detta, panerad i riven halloumiost var gott…
Kram Birgitta
Å! Det verkar gott ! Älskar halloumi som grillas .. Måste testa .. Kram jeanette
Säger det en gång till, panerad i riven halloumi… gott, gott.
Kram Birgitta
PANERAD med halloumi!? Vad gott det lät!
Kram Anna
Som vanligt skall det vara enkelt, inget krångel och dessutom var det väldigt gott…
Kram Birgitta