Skip to content
juni 2, 2012 / underbarahem

Halloumipanerade kycklingspett med basilika- och parmesanaioli

Idag har det varit varmt när solen varit framme och kallt när solen gått i moln… man sliter kläderna inifrån, av och på hela tiden. Nu har jag planterat färdigt de planerade krukorna, nu är det bara impulsiv köpen av blommor som är kvar… det vet man ju inte vad det är.

Vi hade tänkt att grilla ute idag, men eftersom det är så blåsigt och kallt så blir maten lagad inne. Men grillspett skall det bli i alla fall, kycklingfilé som är panerad med halloumiost, potatis och sallad.

Smaklig måltid!

 

 

Ingredienser: 

1 kg kycklingfilé, 1 st Halloumi (250g), 2 msk sesamfrö, 2 msk finhackad bladpersilja, 1/2 tsk torkad timjan, 2 ägg, olivolja, salt och peppar, träspett

Gör så här:

Ugn 175°

Skär kycklingen i bitar (3×3), salta och peppra kycklingen och trä upp på spetten.

Riv halloumin fint och blanda med sesamfrön, finhackad persilja och timjan på ett fat.

Vispa upp äggen på ett separat fat, vänd spetten först i äggen sen i halloumiblandningen.

Bryn spetten i olivolja. Stek sedan klart i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Servera spetten varma eller kalla, extra gott att servera tillsammans med Basilika och parmesanaioli

Basilkia- och parmesanaioli:

2 äggulor, 1 msk fransk senap, 2 msk vitvinsvinäger, 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta, 21/2 dl olivolja, 50 gr parmesan, salt och peppar

Mixa äggulor, senap, vinäger och basilika (både blad och stjälkar) i en mixer. Tillsätt droppvis olivolja till en krämig aioli. Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja vid servering.

Ha en skön lördagskväll!

Kram Birgitta

Annonser

8 kommentarer

Kommentera
  1. Lena/isis / Jun 2 2012 6:24 e m

    Vad gott det ser ut ! Idag testade jag ett annat av dina recept, Fläskfile´ grytan med curry , paprikor och apelsin men jag tog citron istället. Det var jätte gott.

    Kram

    • underbarahem / Jun 2 2012 6:28 e m

      Så kul att du vågar testa mina recept, visst är det kul att laga mat.

      Ha en skön helg!

      Kram Birgitta

  2. Stina / Jun 3 2012 12:28 e m

    Så härligt gott det ser ut.:-) Kram Stina

    • underbarahem / Jun 3 2012 4:12 e m

      Testa detta, panerad i riven halloumiost var gott…

      Kram Birgitta

  3. Jeanette / Jun 3 2012 12:46 e m

    Å! Det verkar gott ! Älskar halloumi som grillas .. Måste testa .. Kram jeanette

    • underbarahem / Jun 3 2012 4:13 e m

      Säger det en gång till, panerad i riven halloumi… gott, gott.

      Kram Birgitta

  4. annas idéer / Jun 3 2012 3:36 e m

    PANERAD med halloumi!? Vad gott det lät!
    Kram Anna

    • underbarahem / Jun 3 2012 4:15 e m

      Som vanligt skall det vara enkelt, inget krångel och dessutom var det väldigt gott…

      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: