Skip to content
mars 10, 2012 / underbarahem

Fylld lövbiff med krämig potatisgratäng

Idag blev det en liten kaffepaus på altanen, måste passa på när solen skiner. Sen blev det lite småplock inne, tränar på att göra schablon tryck… super kul. När jag har varit hemma och fixat, så har L varit och hjälpt sonen att lägga takpannor på den renoverade verandan… nu kan svalorna komma.

Idag blir det Fylld lövbiff med krämig potatisgratäng.

Smaklig måltid!

 

Ingredienser:

2-3 lövbiffar/portion, Bacon, Rödlök, Phialadelfiaost, Dijonsenap, Grädde, Flytande buljong (fond), Salt och peppar, Frysta valfria grönsaker

Gör så här:

1. Finhacka rödlök och bacon , stek tills det blir knaprigt låt svalna.

2. Lägg ut lövbiffarna bred på philadelfiaost och senap i ett tunt lager, lägg på en matsked av lök/bacon blandningen och salta, peppra rulla ihop fäst med tandpetare.

3. Bryn i rikligt med smör i omgångar, lägg sedan alla lövbiff rullarna i stekpannan. Späd med grädde och några droppar flytande buljong, låt koka ihop ca 15 minuter.

Serveras med grönsaker och krämig potatisgratäng. Om man väljer lchf, gör potatismos gjord på blomkål.

Krämig potatisgratäng: 2,5 dl standard mjölk, 2,5 dl grädde, 1/2 gul lök, 1 st vitlöksklyfta, 0,5 msk salt, 25 gr marg,1 kg mjöliga potatisar.

1. Värm ugnen till 240°. Skala potatisen och skär dem i bitar om ca 1 cm. Lägg potatisen i en stor kastrull tillsammans med mjölken, grädden, löken och den pressade vitlöken och salt.

2. Låt koka tills dess att potatisen mjuknat. Smöra en gratäng form och häll i potatisblandningen. Klicka över det resterande smöret och ställ in gratängen i ugnen i 15 minuter eller tills dess att gratängen bubblar och ytan är gyllenbrun.

3. Låt gratängen vila 10-20 minuter innan servering.

Ha en härlig lördagskväll!

Kram Birgitta

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.