Skip to content
juni 18, 2011 / underbarahem

Kycklingnuggets med Grekisk sås

Vaknade som vanligt tidigt i morse, på det sättet så hinner man med att äta frukost två gånger… frukost är den bästa måltiden på hela dagen, tycker jag. Sen blev det lite planering av dagens middag, eftersom det skulle bli regn i eftermiddag så blir det inget grillat. Det fick bli ”Kycklingnuggets med Grekisk sås”.

Eftersom vi använder gasolgrill, så upptäckte L att gasolen börjar ta slut… lite snopet om man inte har grillat färdigt. Så tillagningen av maten idag fick bli inomhus.

Smaklig måltid!

Kycklingnuggets

Marinad: 5 dl kallt vatten, 3 msk salt, 1 msk socker

 Skär kycklingfiléerna i bitar. ca 2×2 cm stora. Blanda samman vatten, salt och socker. Lägg ner kycklingbitarna i det och låt stå kallt ca 3-4 timmar.

Panering: 2 ägg, 3/4 dl vetemjöl, 2 msk potatismjöl, 1 msk ströbröd, 2 msk vatten, rivet skal av en lime, 2 krm peppar.

Vispa upp äggen lätt till paneringen och rör samman dem med vetemjöl, potatismjöl, ströbröd, vatten, rivet limeskal och peppar till en jämn smet.

Hetta upp matoljan i en stekpanna. Torka av köttet, vänd kycklingbitarna i smeten (se till att den fastnar). Stek dem på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida.

Grekisk sås

 Ingredienser: 1 gurka,1 tsk salt, 2 dl matlagningsyoghurt, 1-2 vitlöksklyftor, 1 msk flytande honung, 1/2 knippe gräslök, 2 msk färsk finhackad mejram, salt och peppar.

Skala och riv gurkan grovt på rivjärn. Lägg gurkköttet på en bomullshandduk och strö salt över. Låt vattnet rinna av gurkköttet i ca 30 minuter. Blanda samman yoghurt, pressad vitlök och honung. Finfördela gräslök och mejram. Rör ner det i yoghurten. Tillsätt gurkköttet och smaka av med salt och peppar.

Serverings tips: Klyftpotatisar, oliver och lökringar. Och en sallad…

Må väl mina vänner!

Kram Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.