Skip to content
februari 19, 2011 / underbarahem

Kycklingfilé i ugn

Idag vaknade jag tidigt… som vanligt. Åt en god frukost med L …som också är väldigt morgonpigg. Efter frukosten så blev det städdax, badrummet är äntligen färdigt så vi plockade undan diverse prylar. Sen blev det en tur till affären, för att handla till lördags middagen. Lagar alltid för mycket mat, det är bara bra tycker jag. När man kommer hem från jobbet så är det bara att värma mat, man slipper stå vid spisen… bekvämt.

Det låter kanske mycket med 10 kycklingfileér, jag brukar ta 5 st och dela dessa, de brukar ju vara ganska stora. Det här är en enkel rätt man kan ändra lite som man tycker. Gillar vitlök så därför så tar jag ganska mycket.

10 kycklingfileér, 8 dl cremé fraiché, 3-4 dl riven prästost, 3 st hönsbuljong tärningar, 3-4 st (minst) vitlöksklyftor, salt och peppar.

Förstek fileérna, lägg dem i smord form. Blanda créme fraiché med den rivna osten och kryddor, häll detta över kycklingen. Smula buljongen över fileérna. In i ugn ca 40 minuter. 200°

Servera med klyftpotatis och en sallad.

Ett tips: Strö över lite ströbröd på klyftpotatisen plus lite olja, så blir den krispigare.

Smaklig måltid!

Vi hörs!

Kram Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.