Skip to content
januari 6, 2011 / underbarahem

Fransk festkyckling med vin och vitlök

Idag har det varit en helt underbar dag! Började med att handla mat, jag gillar faktiskt det. När vi kom hem från affären gav vi oss på snöskottningen, snacka om träningspass! Inget smakar så gott som en kopp nybryggt kaffe och färskt bröd efter att ha varit ute i friska luften.

L fick ett ryck och städade vårt skrivbord, lådorna alltså, där fanns en hel del gammalt skräp. Vi hade bland annat en del kort från sönernas skoltid…

Testade en ny rätt ” Fransk festkyckling med vin och vitlök ”. Till förrätt blev det en blandning av räkor, chili och vitlök som jag sen friterade i olja och lade på rostat bröd.

12 st kycklinglårfiléer, 1,5 gul lök, 5 dl matlagnigsgrädde, 1 msk smör, 10 st vitlöksklyftor oskalade, 3 msk balsamvinäger, 2,5 dl vitt vin, 1 msk tomatpuré, 2 tsk dijonsenap, salt och peppar, 2 st hönsbuljongtärningar, gräslök, persilja.

1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i stora klyftor, salta och peppra och strö över timjan. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller tills de har fått fin färg.

2. Finhacka löken och ställ åt sidan. Stek kycklingfiléerna i smör på medelvärme tills de fått färg. Salta och peppra. Tillsätt de oskalade vitlöksklyftorna och fräs med en stund. Tillsätt sedan balsamvinägern och låt kyckligen ta smak av denna. Ta bort kycklingen men låt vitlöken vara kvar, och tillsätt sedan hackad lök, vin, tomatpuré, buljong, senap och låt koka kraftigt tills hälften av vätskan har avdunstat. Häll i grädden och koka tills såsen har tjocknat en aning.

3.Ta bort vitlöksklyftorna och skala dessa. Mosa med en gaffel och lägg tillbaka moset i såsen. Lägg i kycklingen och låt allt bli varmt. Strö över gräslök,  persilja och servera med klyftpotatis.

Smaklig måltid!

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: