Skip to content
oktober 30, 2010 / underbarahem

Kycklingfilé med basilikafyllning

Vilken underbar dag, det kändes nästan som våren fast det är många månader kvar tills dess! Idag var det Jeep klubbträff men jag bestämde mig för att stanna hemma och fixa lite. Åkte till Svenljunga och handlade, sedan tog jag en långpromenad. Det var väldigt lugnt på byn, bara scouternas loppis var öppen. Ikväll kommer alla hallowen-tiggare, men det får man stå ut med. En ny rätt den här lördagen, ”kycklingfilè med basilika fyllning” och till den serverade jag färsk pasta samt ett rött  ”Chill out” vin. Som vanligt ändrar jag lite i receptet, man måste testa sig fram.

4 kycklingfilèer, 30 gr pinjenötter, 1 burk Icas basilika pesto,2 msk riven parmesan, 4 st vitlöksklyftor,2 burkar krossade tomater, 2 lökar, tandpetare.

Spola kycklingfilèerna under kallt rinnande vatten. Torka av dem och skär ett snitt i varje filè med en vass kniv. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Stöt pinjenötterna i en mortel blanda dem i peston, häll i riven ost, 2 klyftor pressad vitlök och krydda. Fyll kycklingfilèerna med peston fäst med tandpetare. Krydda kycklingfilèerna på båda sidorna, stek kycklingarna på medelvärme 5-8 min på varje sida. Skala och hacka löken och stek den mjuk i stekpanna, pressa i vitlök och fräs de krossade tomaterna med löken och oregano. Häll tomat blandningen i en ugnsfast form och lägg kycklingen på tomatblandningen, sätt in i ugnen ca 15 min. Koka den färska pastan och servera med en sallad.

Smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.