Skip to content
oktober 16, 2010 / underbarahem

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Ännu en underbar dag har passerat och vi har varit ute i friska luften från morgon till kväll! Jag har stoppat om mina växter för vintern, kärleks-perlagonerna blommar fortfarande och är eldigt röda, chilin har mycket frukt kvar. Det finns värme i växthuset så jag hoppas att allt klarar sig…

Idag provar vi ett nytt recept, ”Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika”. Senapen sätter verkligen igång smaklökarna! Serverar denna rätt med klyftpotatis som jag hällt lite olivolja och ströbröd över, kryddar med Bruschetta-krydda. Kryddan har jag köpt i Hjo där det finns en mysig kaffe och kryddbutik, ta en titt på http://www.njuta.info

4 st kycklingfilèer, 1 st tomat, 1 kruka basilika, 3 msk dijonsenap, 2 dl vispgrädde, 2 st vitlöksklyftor, 2 dl crème fraiche, salt, peppar, 2 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

Smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: