Hoppa till innehåll
december 4, 2010 / underbarahem

Fransk biffgryta

På senare tid har det blivit kycklingfilé, fläskfilé och fisk. Vad ska vi hitta på idag? Jo, det får bli en härlig biffgryta med rostbiff! Den här grytan påminner mig om när vi bodde i Stockholm och åt denna rätt på en restaurang som hette Butler och Svensson, undra om den finns kvar…

1 kg rostbiff, 1 pkt rimmat sidfläsk ca 200 g, 12 små gula lökar, 1-2 morötter, 3-4 vitlöksklyftor, 4 dl vatten, 1 köttbuljong tärning, 2 tsk blandade franska örtkryddor, 1 tsk örtsalt, 1/2 tsk grovmalen svartpeppar, 2-3 dl rödvin, 12-15 färska champinjoner, 1 msk kalvfond, finhackad persilja.

Skär köttet i tjocka skivor och sedan i strimlor. Strimla fläsket och fräs det i lite smör i en stekpanna – eller direkt i grytan. Bryn sedan köttet fint och lägg över i grytan. Stek sist löken lite lätt och lägg över till köttet tillsammans med strimlade morötter och pressad vitlök. Koka ur panna med vatten och häll det över köttet. Lägg i buljong tärning, kryddor och slå på vin. Låt småputtra under lock ca 30 minuter. Blanda då i delade smörfrästa champinjoner och låt grytan puttra färdigt ytterligare 10-15 minuter. Smaka av med kalvfond och strö persilja över. Servera med klyftpotatis.

Smaklig måltid!

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 30 andra följare